25 okt. 2011

Brrr!!!


Idag var det dags för ännu ett steg i vår adoptionsutredning då våra socialsekreterare kom för att göra hembesök. Lite nervöst då man inte riktigt vet vad dom ska kolla och vad som ska hända men det gick bra. Det är inte första gången vi träffar dom heller och vi har lärt känna dom ganska väl vid det här laget. Trots allvaret blev det en trevlig förmiddag där vi bjöd på fika och fick samtidigt diskuterat en massa saker.

Det är verkligen fullt ös med utredningen nu vilket är skönt! Mycket papper hit och dit och jag måste göra ännu en läkarundersökning då papperna som var uppe i rättsliga rådet i somras bara gäller i 3 månader. Min diagnos är fortfarande godkänd så det där slipper jag men dom måste ha in nya fräscha läkarintyg kring ”allmäntillståndet”. Det har inte hänt någonting utan det är bara regler som säger detta så det är bara att gå till läkaren ännu en gång för att konstatera att jag mår bra.

Snart väntar också en enskild djupintervju som håller på i 3-4 timmar. Resultatet av denna kommer sedan analyseras av en psykolog för att komma till någon typ av slutsats? Har inte full koll på den men det blir säkert både spännande och nyttigt. Efter den här utredningen vet nog socialstyrelsen mer om mig än vad jag själv vet!

Vi har också bjudit ner våra vänner och familj till socialstyrelsen då dom vill ha ett nätverksmöte med dom i vår närhet så dom även får lära känna dom lite. Detta kan tyckas märkligt men när man sätter sig in i det så är det inte så konstigt och det finns en anledning med allt. Jag ser verkligen fram emot detta mötet och vi har verkligen fina vänner och familj som ställer upp för oss som nu också får vara delaktiga i vår resa!

4 kommentarer:

Missagda sa...

Låter bra. De fich GARANTERAT ett bra intryck av er!! det är jag helt säker på. Och jag tycker inte det låter konstigt att de vill träffa ert nätverk, sånt är ju viktigt.
Lycka till nu!

Daniel sa...

Tack!
Visst är det viktigt Milla! Tror det även kommer vara nyttigt för våra vänner och familj. Spännande! :)

mikael sa...

Härligt att läsa att det går bra och framåt!

Jag tycker hemutredningen var delvis jobbig eftesom man är i en position där man inte kan kan ifrågasätta så mycket. Samtidigt får man diskutera frågor kring adoption som är så oerhört viktigt att ha med sig i bagaget.

Nästa fredag lyfter vi mot Colombia.
Glädjen har förbytts mot nervositet just nu :)

Daniel sa...

Så sant! Visst är där många viktiga frågor och det är ändå nyttigt med denna utredningen även om det kan vara lite påfrestande. Fast jag trodde faktiskt att det skulle vara jobbigare än vad det är och det rullar på riktigt bra nu :)

Redan nästa fredag!? :)) det var snabba puckar och vad skönt att ni får komma iväg så fort. Förstår att det är nervöst men det kommer gå jättebra!