9 okt. 2011

Ett smakprov på vad som väntar

Efter en trevlig sushikväll med underbara vänner var det idag uppställning för att möta upp med ännu en vän och få ett smakprov på vad som väntar om två veckor. Jag gick upp tidigt för att äta gröt och koka pasta för dagens äventyr då jag visste att jag skulle bli enormt hungrig. Igår körde jag nämligen ett ganska tufft pass på gymmet och jag brukar alltid vara vrålhungrig dagen efter, idag skulle jag dessutom köra ett långpass så maten var extra viktig.

Jag mötte upp i Genarp med Therese, Rikard, Kenny och Anders som hade tagit sig hela vägen ner från Halmstad för att provspringa första halvan av Markusloppet. Vi lämnade en bil i Genarp och körde sedan upp till starten i Skrylle, detta för att kunna lösa problemet med att vi bara skulle springa i en riktning. På Markusloppet springer man tillbaka men idag skulle det inte bli riktigt så långt då vi spar detta tills om två veckor.


Det hade regnat kraftigt på morgonen och natten men när vi drog igång sprack det upp och vi fick ett helt fantastiskt väder att springa i med vind i ryggen dessutom. Sällskapet var det heller inget fel på och Therese klubbkompisar från Simlångdalens IF var verkligen bästa sällskapet under turen, det var nästan som jag redan kände dom trots att det var första gången vi sågs och vi hade det riktigt trevligt!


Vi sprang i jättefin natur och utmanande terräng då regnet gjort det lerig och slirigt på en hel del ställen. Det var riktigt roligt och jag fick en massa backträning på kuppen....

Balansering på hala spänger eller heter det spångar?

Knivåsen är som den låter, en kniv där man springer på "eggen"och får nästan kasa på ändan när man ska ner
Underbar utförslöpning där man kunde dra på lite extra i den fina solen
Häftig och utmanade uppförsbacke på Romeleåsen

Trail-Newtons i sitt rätta element. Som vanligt njöt jag av åkturen i dessa fantastiska skor
Sista fina kilometern och jag vill inte att det ska ta slut. Nu är jag dock HUNGRIG och längtar efter min pasta!


Framme vid "gottebordet" för här vankas det tårta och annat gott om två veckor innan vi vänder och gör om allting en gång till för att gå i mål i Skrylle där vi började dagen. Jag tror vi alla ville springa mer idag men vi får snällt vänta ett tag till...


Helt lottlös blev jag dock inte för jag fick äntligen min goda tortellini med spenat, havssalt, olivolja och parmesan, en fin belöning efter ett pass på nästan 3 timmar. Sedan tog vi bilen tillbaka för en bastu och lite eftersnack innan vi åkte hem med mungiporna uppåt. 

Vi ses snart igen och då kör vi ULTRA utan bil! Tack för en underbar dag med extra allt!!!6 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Ser helt fantastiskt ut! Älskar den där sträckningen och hoppas kunna återuppta bekantskapen med den om inte allt för länge!

På tal om spång i pluralis så heter det spänger. Det lärde jag mig på min livs första ultralöpning. När både jag och Coach F helt orutinerat tagit slut på energi var det liksom det roligaste vi hade när vi sprang.... att skratta åt ordet spänger....

Mikael Björk sa...

Ser ju fantastiskt fint ut. Jag blir mer sugen på att löpa efter dina bilder än dem som arrangörerna själv lagt ut.

Therese sa...

Det ser ju nästan till och med finare ut än vad det var på dina bilder! Men bara nästan. :) Tack igen för en underbar dag, ses om ett par veckor!

Daniel sa...

Anna - Du får ut på Skåneleden så fort ditt knä är bra igen ;) Tack för infon om spängerna :)

Mikael - Kul att höra! Om två veckor ÄR du med och springer!!! :)

Therese - Kul att du gillade bilderna! Ses snart igen! :)

Ingmarie sa...

Vilken fantastisk dag och vilka fantastiska bilder! Ser underbart ut!

Daniel sa...

Det var ett magiskt pass! Vi får springa denna rundan när du är på besök någon gång. Du hade gillat detta! :)