31 okt. 2011

Hur jobbigt kan det vara?


Som jag skrev för ett tag sedan har jag funderingar att testa tävla på 400m för min klubb nu när jag fyllt 35 och går som veteran. Jag har noll koll på hur ett träningspass för 400m kan se ut och tog en diskussion med en erfaren löpare under avslutningsmiddagen med klubben förra fredagen. Vi pratade också lite om upplägg för att kunna få till en liten satsning trots att jag nu tränar för marathon till våren.

Det blir nog svårt att kombinera 400m med grundträningen för marathon under vintern då det skiljer sig ganska markant. Jag kommer kanske testa 400m under vintern men inte träna för det men när jag är återhämtad från vårens marathon kommer jag nog satsa lite på 400m under sommaren. Tror jag kan vara ganska hungrig efter lite kortare distans och fartträning efter att ha tränat för marathon under vinter och vår. Kul också att ha något nytt och spännande att se fram emot!

Jag ställer mig också frågan hur jobbigt det kan vara att träna och springa 400m? Ett av nyckelpassen kan vara 3x300m vilket låter väldigt lätt på pappret men ska vara extremt jobbigt med mycket syra då man verkligen ger allt man har. Man delar också upp varje intervall i två delar där man exempelvis springer 180m och tar 30sek vila innan man springer sista 120m. Vilan till nästa intervall kan sedan vara hela 15min så man kan köra fullt ös igen! Ska bli spännande att testa hur jobbigt detta verkligen är för det låter inte så jobbigt eller?

3 kommentarer:

Adam Crona sa...

Det är ASjobbigt! Men skam den som ger sig =) Ska också börja köra lite sprint snart. Vi kanske kan köra några träningar i inomhushallen i hbg någon dag i höst/vinter. Jag har inte flytta in än men i nov/dec är det nog dags. Där kan vi även köra styrka för ben med lösa vikter.

Anonym sa...

Det gör ont men går över fort. Kul att du vill testa lite kortare sträckor, springer ju själv en del sånt, men även längre. 800m tror jag också passar dig, som har ganska mycket mer uthållighet än en sprinter normalt har..

Daniel sa...

Adam - Låter som en bra idé! Hade varit roligt att köra några pass ihop! Det verkar som jag kommer ha fullt upp fram till jul nu men därefter kanske det kan gå att få ihop något? Vi får höras!

Magnus - Kan tänka mig att det gör ont! ;) Kul att du springer kortare sträckor också, ska hålla koll på din blogg som jag nu lagt till i min lista. 800m låter riktigt tufft men det kanske kan vara något? Får se vad som händer när jag börjar sätta mig in i det här lite mer....