11 okt. 2011

Skisser för vintern

Jag fick igår hem träningsprogram samt tabeller från klubben och nu har jag lite att träna efter fram tills årsskiftet. Vi är ett gäng i klubben som siktar på maraton till våren och själv tänker jag satsa på Köpenhamn Marathon men inget är spikat ännu. Det ska bli roligt att träna med klubben i vinter och jag tror att det här med att träna i grupp kan göra att jag höjer mig ett snäpp då det blir lite lättare att verkligen få till dom där tuffa passen när man har snabba ryggar att jaga.

Jag kommer inte att öka träningsmängden under grundträningen i vinter men jag ska försöka träna smartare och satsa på pass som har bra effekt på mig. Detta året har backpassen verkligen varit nyckelpassen som gjort att jag lyckats höja mig en nivå på slutet av sommaren. Därför blir det säkert mycket backe även i vinter vilket jag ser fram emot, gillar verkligen springa i backe!


Jag suger också och på en spännande karamell efter en diskussion med killarna i klubben förra veckan. Fick frågan om jag inte var sugen att tävla på 400m nu när jag fyllt 35 och går som veteran, dom trodde att just 400m kunde passa mig bra. Jag har själv funderat på detta innan för på korta intervaller är jag snabbare än vad jag borde vara om man tittar på mina miltider. Jag har heller inga problem att hänga med löpare som är några nivåer bättre än mig på både milen och halvmaran när det gäller korta intervaller så kanske 400m kan vara något för mig? Att jag har gott om snabba muskelfiber vet jag och 400m kan nog passa min kroppsbyggnad väldigt bra! Jag har heller aldrig maxat på 400m så jag är grymt sugen på att se vad jag kan göra där. Kanske kommer jag krydda med ett par spikskor och rocka loss lite på bana i vinter? Fortsättning följer…

8 kommentarer:

Therese sa...

Jag tycker det låter sjukt spännande med 400 meter! Höll på att skriva "sprint" förresten, men det kanske är för långt för det? Fyrahundra kanske räknas som medeldistans? Det känns som sprint jämfört med 50k i alla fall. ;)

Staffan sa...

Wohoo! Inspirerande läsning, det lutar nog åt att jag inte kan hålla mig borta från Stockholm Marathon nästa år. Fyrahundra har jag nästan maxat på en gång, men då hade jag kört några lätta intervaller först, det gick på 1:07 men neråt minuten eller strax över borde vara realistiskt för mig, spännande att se vad du kan göra.

Själv hoppas jag också klara av att springa 1km under tre minuter innan säsongen är slut, men säg det inte till någon...

Andréa sa...

Klart du ska!

Adam Crona sa...

Vi lär synas på någon 400m tävling framöver. Kör en lugn månad nu och börjar kötta på mig från nov. Vill ner under 60sek på 400m. Har drygt 62 som pers.

mikael sa...

Spännande! Ska bli intressant att följa :)

Johan sa...

Låter spännande Daniel. Kör hårt!
Hade varit kul att försöka jaga din rygg vid några pass i vinter :-) Behöver inspiration i vintermörkret.

Erik sa...

Snygg Kent-referens också :)

Daniel sa...

Therese - Tror det räknas som medeldistans men visst känns det som sprint! Dom lär inte ha några vätskekontroller iaf ;)

Staffan - Klart du ska satsa på Sthlm nästa år. Jag hade hänht på om det inte vore för att jag ska vara best man på min väns bröllop. 1km under 3min ska väl inte vara några problem? Är också sugen på att maxa 1km :)

Andréa - Det får nog bli 400m! :)

Adam - Du låter grym på 400m! Då ses vi säkert i vinter! :)¨

Mikael - Det blir en spännande vinter!

Johan - Bara hör av dig när du känner för ett pass så ska vi säkert kunna få ihop något! Snabbdistans i Bokskogen hade varit grymt att köra ihop! :)

Erik - Kent är mina husgudar! Skarpt av dig att upptäcka det där! Har gjort det några gånger innan men jag tror inte någon uppmärksammat det ;)