4 okt. 2011

Inte så illa trots allt...

Efter Lidingöloppet känns det som jag tappat formen helt och jag har varit sliten efter loppet. Jag vet inte om det är min sjukdom, bromsmediciner eller bara jag som är "svåråterhämtad". Det gör mig dock inget och jag tränar på så gott det går utan stress över lopp som ska laddas och toppas inför. Nu är det lugna gatan ett tag och det känns riktigt skönt att bara träna på utan några mål runt hörnet. Jag blev tillfrågad av klubben om jag inte ville åka ner till Ystad för DM på 10 000m nu på söndag, normalt hade jag sagt ja visst men idag fanns det ingen tvekan, jag springer inte 10 000m på söndag...


Idag var jag dock nere för intervaller med klubben och det stod 8-10st tusingar på schemat. Jag åkte ner i god tid för att jogga upp ordentligt innan passet då mina ben är sega som sagt, speciellt vaderna! Körde en uppjogg på hela 5km innan vi sprang några gemensamma stegringslopp och benen lossnade bättre än väntat...

Planen var att köra alla tio tusingar runt 3:45 vilket lät ansträngande för dagen med tanke på mina vader och vilan skulle ligga på 90 sek igenom hela passet. Jag sprang första helt på känsla och blev förvånad när jag klockade mig själv på 3:29 då det kändes som 3:50. Fortsatte ösa på med tvåan på 3:24 och sedan trean på 3:25 vilket var väldigt glädjande. Nästa gick på 3:28 och då började vaderna säga ifrån så jag bestämde mig för att bara springa 8 intervaller istället för att utmana med 10. Dom fyra sista gick därför lite långsammare på 3:31, 3:28, 3:30, 3:30 med det blev ändå en ganska jämn serie.

Även om jag fick hålla mig till 8st idag så var det ju klart bättre tempo än väntat och det är nog inte så illa med formen trots allt! Med lång uppjogg och nerjogg fick jag också ihop totalt 16km ikväll så det gjorde nog inget att jag hoppade över dom där två sista intervallerna? Imorgon ska jag få massage på vaderna så kanske dom är tillbaka med full kraft snart? Det var också trevligt att träffa alla klubbkompisar och vi pratade lite planer inför höst och vinterträning. Kände mig riktigt inspirerad och laddad när jag kom hem och är jätteglad att jag gått med i en klubb!

2 kommentarer:

PZ sa...

Just do it. Verkar finnas flera som får superkomp av Lidingöloppet av döma av vad jag sett på nätet.
Har du inget pers på 10 km på bana innan så kunde det ju vara skoj att runda av säsongen med det. Visserligen är vila på 90 sek ganska lång men känns som om du kan fixa låga 36. Fast jag har bara sprungit 10 km på bana en enda gång så jag har begränsad erfarenhet av det själv. Tyckte dock det var en intressant upplevelse att bara mata på i samma takt varv efter varv.

Daniel sa...

10km på banan hade varit intressant men tydligen var detta landsväg när jag frågade lite mer om det och då blev det ännu mer ointressant. Någon gång ska jag dock se till att testa 10km på bana :) Tror också det kan bli en intressant upplevelse ;)