19 okt. 2011

Press!

Jag har haft några ganska dåliga dagar på rad och idag var inget undantag! Ställer ofta höga krav på mig själv och när jag inte hinner eller orkar med det jag ska bli jag irriterad på mig själv. Jag har också lätt för att blir irriterad på andra som sätter käppar i hjulet för mig när jag inte har tid eller ork med en massa strul vilket är en dålig egenskap.

Jag har haft en massa planer senaste dagarna men har varit ganska trött och jag har inte orkat med allt jag planerat. Gillar inte alls detta och det får mig att fundera en massa.....är det min sjukdom? mina dåliga blodvärden som fortfarande är under utredning eller vad kan det vara? Mest är det min sjukdom jag börjar fundera på och det blir lite som en ond cirkel som bara blir värre och värre.

Jag känner också en massa press från utredningen kring adoptionen som är i full gång och nästa vecka väntas hembesök vilket gör att jag verkligen vill ha ordning på torpet. Allt går kanon egentligen och det är nog mest mina hjärnspöken som spelar mig spratt men hela året har det varit press på ett eller annat sätt kring detta så jag antar att det börjar kännas lite extra nu....det har varit allt från Vilja och Klara i våras som verkligen testade gränserna för vad man klarar av till väntan på besked från Socialstyrelsens Rättsliga Råd och nu är det utredningen som är igång. Kanske inte konstigt att det börjar kännas då det varit ett riktigt tufft år?

När jag gick till gymmet för att träna ihop med min fru idag var jag ganska förtvivlad och berättade det för henne. Hon vet också att jag varit pressad sista tiden men hon sa några riktigt bra ord till mig som fick mig på bättre humör. Jag är väldigt hård mot mig själv och ska nog klappa mig själv på axeln lite oftare än vad jag gör. Som min fru sa så ska jag inte sätta så mycket press utan vara nöjd med mig själv då jag verkligen gör allt jag kan i alla lägen även om jag inte själv tycker jag räcker till. Vem vet var jag hade varit om jag inte gjort det jag gjort när jag fick min diagnos?

För 3 år sedan sprang jag min första halvmara på 1:45 efter ca 2 månaders löpträning och idag gör jag samma distans på 1:22 trots min sjukdom.


Nu är inte allting löpning och träning men det är väldigt bra för huvudet att blicka tillbaka och se var man var då och var man är nu för jag har verkligen gjort en stor omställning och ska vara nöjd med mig själv. Ikväll är jag också väldigt ego och ger mig en STOR klapp på axeln för jag behöver verkligen detta!

Det är idag ganska exakt 4 år sedan jag fick mina första ms-symtom och jag har gjort en stor omställning sedan dess. Detta har jag också gjort på egen hand utan någon experthjälp, bara ren målmedvetenhet att verkligen ge den här skiten jag har i kroppen en ordentlig match på alla sätt och vis!

Jag mår nästan alltid bra men då och då kommer dom här dåliga dagarna som får mig ur balans. Jag ger mig dock aldrig och tänker inte sätta mig ner och tycka synd om mig själv utan kommer fortsätta utmana med allt jag har! Som jag skrivit förr så vilar aldrig min sjukdom och det är nog det som gör att jag är så hård mot mig själv. Min sjukdom ligger där och lurar och kommer alltid göra det...


Ikväll var inget undantag utan jag körde skiten ur kroppen med hela 2 timmars styrketräning för överkroppen tills musklerna skakade som asplöv. Väldigt skönt och jag fick laddat ur det värsta, jag kan verkligen köra skiten ur kroppen när jag är på det här humöret! Nu blir det två dagars helvila på detta och på lördag springer jag 50km trailrun! Sug på detta pisse-ms!!!

8 kommentarer:

Karin sa...

Klart att man ska ha krav pösig, men då även inse när man gör nåt bra! Du gör mycket bra Daniel, bland annat är du en stor inspirationskälla på många sätt: du vågar prata om barnlöshet, ett otroligt svårt ämne, du imponerar i hur du hanterar din sjukdom och du är en fantastisk idrottsman!

Christer sa...

Ny tävling, chans att vinna Linnex linement
http://wellnessfight.ninjus.net/2011/10/19/tavling-vinn-linementet-linnex/

Daniel sa...

Karin - Tack för värmande ord! Jag ska bli bättre på att "tacka" mig själv och inte vara för hård. ;)

Christer - Har lineiment så jag klarar mig så jag ger andra chansen att vinna ;) Köpte Bengay när jag var i USA och det är bra saker. Testa gärna! http://www.bengay.com/

Elin sa...

Även om jag inte har MS så har jag dock som du vet en synskada (som troligen är en av världens ovanligaste, då jag hittills bara hittat två läkare som "läst" om den). Jag inte hur det är att ha MS och vad det medför, men jag vet hur det är att ständigt ha något som lurar som ibland blir sämre. Jag känner också igen mycket av det du skriver om dåliga dagar, ren målmedvetenhet och de dagar då allt är bra och man flyger fram som på moln.
Tycker det är väldigt bra att du skriver även om de dåliga dagarna, för MS (och ögonsjukdomar) syns inte direkt på utsidan, vilket gör att folk många gånger har svårt att förstå varför man ibland gör konstiga saker, är väldigt lättirriterad osv. Att tala öppet om alla sidor med en kronisk sjukdom tror jag gör det lättare för ens medmänniskor.

Fortsätt träna och inspirera! Är djupt imponerad av att du orkar som du gör! De dagar då jag har det extra jobbigt piggar det alltid upp att läsa din blogg, för det är inspirerande och rolig läsning på samma gång!

Staffan sa...

Jag vet ju att du bestämt dig för att besegra din sjukdom och att du är envis Daniel frågan är bara om tankesättet att "besegra skiten" är det bästa för dig mentalt i längden, att det liksom skapar negativ energi och att du kanske skulle få mer positiv energi att förlikas med tanken på din MS och istället ser det som att du jobbar med kroppen för att göra det bästa av situationen.

Du är ju en inspirationskälla för så väldigt många och skriver öppet om svåra saker och ni har ju varit igenom mycket under året, det är klart att det sliter!!

Staffan

Daniel sa...

Elin - Tror du har samma känsla där, det låter så och visst är det jobbigt när det inte syns ibland. Bara vetskapen att man har något skit i sig gör att man kan få dåliga dagar och ingen fattar varför för man ser pigg ut och kan springa hur långt som helst utan problem ;). MS kan visa sig på många olika vis och jag har själv haft problem med ögonen när jag var dålig och det är verkligen läskigt. Just ögonproblem är också väldigt vanligt vid ms då skiten verkar gilla just synnerven.

Hoppas du får må bra med detta ovanliga du har! Tack för fina ord och kämpa på själv! Kram!

Staffan - Har fått höra det där många gånger och att jag borde "tagga ner" och att jag kan gå i en "fälla" när jag håller på som jag gör. Många säger också att det inte är nyttigt att tänka som jag gör i längden och visst lyssnar jag på detta! Jag är dock den jag är och gör det jag gör och kommer aldrig acceptera den här skiten i min kropp.
Det är kloka ord du skiriver Staffan och jag är heller inte förbannad på skiten jämnt som tur är ;)....men jag kommer fortsätta göra allt jag kan för att besegra skiten i alla lägen! :)
Tack för värmande ord och en kommentar som väcker tankar!

Ingmarie sa...

Din fru är bland de klokaste jag vet. (och sötaste!) Håll fast vid henne och hennes ord! Du är minst lika klok och jag vet att du kommer att inse att du är bra just för att du är DU! Inte för det du gör... KRAM

Daniel sa...

Visst är hon klok! :) Självklart håller jag fast vid henne, finns en anledning till att jag gifte mig med henne ;)
Tack för värmande ord!
Kram!