15 nov. 2011

By the book

Ikväll sprang jag intervaller med klubben och var inställd på att springa 14x500m. Nu har vi två olika program att köra efter och det visade sig att det bara var jag som var inställd på detta passet vilket gjorde att jag ändrade mig. Som jag skrivit här innan så är jag lite av en "träningsvilde" just nu och följer inget speciellt program vilket gör att jag är öppen för det mesta. Nu lät ju inte 10x1000m så fel det heller och egentligen så passar nog detta passet bättre nu under grundträningen.

Jag bestämde tillsammans med en annan löpare att vi skulle försöka hålla våra tusingarna mellan 3:30-3:36 och vi körde gemensam start var 5:e min vilket då gjorde att vilan blev max 90sek. 10x1000m är verkligen ett tufft pass och det är svårt att lägga upp det så man orkar hålla jämnt tempo hela vägen. Går man ut för hårt i början straffar det sig verkligen på slutet och det finns stor risk att det blir kaka av dom sista intervallerna.


Passet gick kanon för nästan alla och vi gjorde kaos med den lilla Östervångsparken när vi öste runt på parkgångarna. "Nästan alla" syftar till min "tempo-kompis" som tyvärr fick kliva av med en känning under 7:e intervallen men annars kändes det som alla fick till ett riktigt kanonpass och det var skön energi hela vägen!

Mitt eget pass gick helt enligt boken och det blev en riktigt fin serie där kroppen nästan var tillbaka efter en tids svacka. Mina ben är fortfarande lite trötta men det känns som tillskottet jag får mot mina dåliga blodvärden gör nytta och förhoppningsvis kommer den där riktiga kicken i steget snart tillbaka !

Passet landade på totalt 16km och här är tiderna för mina tusingar "by the book"

3:34 - 3:33 - 3:33 - 3:31 - 3:30 - 3:30 - 3:32 - 3:34 - 3:33 - 3:34


7 kommentarer:

Olov sa...

Snygga tusingar

Anna (Orka mera) sa...

Shit. Jag blir andfådd bara jag ser kilomtertiderna :) Bra jobbat!

Daniel sa...

Olov - Tack! :D

Anna - Det är en vanesak och när ditt knä är bra och "posen" sitter där lär du bränna av tusingar så det visslar om det! :)

Lisa sa...

Vilka tusingar! Jag blir väldigt avundsjuk:)

Daniel sa...

Inget att vara avundsjuk på ;) Har titta in på din blogg via Ingmarie då och då och sett att du har problem med diskbråck. När du är bra igen så kommer det gå undan. Hoppas du snart får dra på med snabba tusingar!!!

Adam Crona sa...

Oj oj oj. Verkligen bra tider. Jag som inte ens kommer under 4 min fart på 300:ar =) Trevlig helg!

Daniel sa...

Fast det släpper Adam! tror också jag körde intervallerna lite väl hårt då det slet mer än jag trodde. Fick ställa in torsdagens kvalitetspass men det fick bli ett idag istället ;)
Ha själv en fortsatt bra helg!