21 nov. 2011

Mål spikat

Jag fick i helgen en fråga om jag sätter upp för lätta mål vilket fick mig att tänka på mina målsättningar under gårdagens långpass. Alla årets mål har jag ju nu uppnått men jag vill nog inte påstå att dom har varit för lätta bortsett från Lidingöloppet där jag fixade silvermedaljen på 2:15 med ganska god marginal. Annars har jag verkligen fått vända ut och in på mig själv för att pressa ur det där lilla extra och det har varit en strid mot klockan på alla dom andra distanserna.


Sub 1:23 på halvmaran fixade jag med 12 sek marginal och milen under 37min var med endast 1sek marginal. Jag lyckades också med sub18 på 5km med 9sek marginal och jag måste säga att jag haft dom här marginalerna på min sida hela året. Det har dock inte varit lätt och att det handlat om just marginaler tyder på att jag satt upp mina mål hårt men ändå genomförbara och nu har jag spikat ett nytt för nästa år då det ska satsas på marathon igen!

Jag kommer satsa på att springa Köpenhamn Marathon den 20:e maj med målsättning att fixa sub 3:00. Att klara springa ett marathon under 3 timmar är en dröm jag haft länge och jag tror jag kan vara redo för detta till våren om vinterträningen går bra. Detta målet kommer också bli en fin gnista för motivationen under vinterträningen vilket är en anledning till att jag sätter upp det redan nu. Det är också nu jag måste börja lägga upp planen för att vara i bra form till våren när startskottet smäller!

Jag har dammat av mitt gamla 3-timmarsprogram "a la Szalkai" som jag följde när jag tränade till Stockholm Marathon för två år sedan. Detta kommer jag anpassa lite så det passar just mig och sedan kommer jag krydda med att träna i grupp tillsammans med klubben och Löparprojektet i Skåne. Att träna i grupp gör verkligen att man kan ta fram det där lilla extra och jag tror detta kommer vara precis vad jag behöver i vinter!

Det känns lite nervöst att gå ut på bloggen med att jag vill fixa sub 3:00 för det ser riktigt tufft ut på pappret men kände samma sak inför 3:15 för två år sedan. Jag fick verkligen jobba hårt för 3:15 men det gick trots allt och jag tror stenhårt på att även 3:00 går att fixa! Det kommer definitivt inte bli lätt men det kommer att gå!15 kommentarer:

Therese sa...

Haha, klart du inte sätter upp för lätta mål. :) Roligt att jag satte lite griller i huvudet på dig i alla fall! och klart du klarar 3.00, är det nån som gör det så är det du. :D

Daniel sa...

Det var en mycket bra fråga som jag gillade!!! :) Kul att du tror på det! :)

Andrej sa...

Ofattbar prestation att klara samtliga mål. Grattis!

Olov sa...

Hej.
Det ska helt klart bli spännande att följa dig och din träning inför Köpenhamnmaran.
Går allt som du vill så tror jag helt klart att du fixar sub3. Det känns väl rätt naturligt att ha det som mål?
Själv har jag också Szalkais tretimmarsprogram som bas inför Stockholm i vår.
Man jag får nog erkänna att jag tror mer på dig än mig som sub3-löpare. Men skam den som ger sig.

Lycka till i alla fall.

Andréa sa...

Spännande! Jag tror på dig, du verkar ha en enorm kraft och potential (trots eller just på grund av din ms?)i dig!

Staffan sa...

Wohoo!! Dagens Daniel är en helt ny och uppdaterad version av den Daniel som gjorde 3:12 i Stockholm i fjol!!

Då kommer jag kunna hämta massor av inspiration här hos dig och följa dig på vägen så kanske jag sätter upp samma mål i vår om vinterträningen går bra. Ser fram emot att få följa med på resan!!!

mikael sa...

Självklart klarar du sub. 3 timmar
Skulle det vara en mara imorgon tror jag du skulle fixa det redan då.

Börjar också bli lite sugen på att försöka ta mig under 3 timmar nån gång. Funderar också på nästa års mål men vet ännu inte hur mycket träning det blir. Får i alla fall sikta på mer kvalitet

anneliten sa...

Många kommentarer innehåller ordet självklart. Jag tycker inte sub 3 är självklart, för då låter det ju nästan lätt. Jag tor det blir tufft. Men jag tror definitvt att du kan greja det om du ger dig f-n på det. Du är så stark mentalt! En sann förebild!

Mål ska vara utmanade, men inte omöjliga. Sub 3 för dig känns som ett bra mål.

Sara sa...

Det är ett tufft mål, men jag tror på dig!

Anonym sa...

Ska bli kul att följa dig under våren. Sub-3 låter som ett bra mål!

mikael sa...

Visst är det dagsform m.m. som avgör tiderna. Men en helt normal med normala omständigheter så kan inte jag se några hinder till att du inte skulle klara sub 3 timmar

Daniel sa...

Andrej - Tack! Känns riktigt skönt när målen sitter där dom ska! :)

Olov - Härligt att du tror på det och kul att du också har samma målsättning för då kan jag snegla lite på dig också ;). Har lagt till din blogg i min lista så nu blir du inte av med mig ;) Lycka till själv!

Andréa - Det är lite märkligt med den där ms-skiten som ligger där och spökar. Även om jag inte gillar den så gör den gör det lättare att uppnå mina mål, det kan jag inte sticka under stolen med. Känns bra att du tror på det! :)

Staffan - Visst är det en annan löpar-Daniel nu än förr! Tycker helt klart du ska sätta samma mål så hjälps vi åt på avstånd i vinter även om vi inte springer samma mara. :)

Anneli - Tack för värmande ord och det känns bra att du tror det är möjligt. Sub3 är definitivt inte självklart och det kommer krävas mycket av mig! Uthållighet är verkligen inte min starka sida och jag kommer få jobba hårt på detta i vinter om det ska vara möjligt!

Sara - Härligt! :D

Magnus - Kul att ha med dig på resan!

Mikael - Jag har inte sub3 i mig idag men möjligtvis sub 3:10. Min uthållighet är min svaga länk och jag måste bli segare i vinter om det ska gå att fixa sub3. Sedan måste jag ju träffa in en bra dag så det är mycket som måste stämma.

Ser att du har 3:17 på maran idag så du kanske också skulle sätta upp ett tufft mål på sub3 då? ;)

Anna (Orka mera) sa...

Gillar dina tuffa mål och att du alltid fixar dem! Det kommer inte bli något undantag denna gång )

PZ sa...

Sub3 är ett bra och tufft mål.
Det hade varit intressant om du kunde få till nytt halvmarapers innan Köpenhamn marathon men det blir kanske svårt att hinna med det. Sub1:22 på halvmaran hade varit en bra indikator på sub3 på maran. Alternativt sub36:30 på 10k (på bana kanske).

Daniel sa...

Anna - Härligt att höra! Dett kommer nog bli mitt tuffaste mål hittills!

PZ - Har tänkt i dom banorna och jag vill gärna få till en bättre tid på halvmaran så jag vet att jag har sub3 i mig. Funderar på att maxa på Heleneholms Halvmarathon i början av april, det borde ligga bra till. Visst måste sub 1:22 sitta ifall sub3 ska vara möjligt den 20:e maj i Kph.