8 nov. 2011

Skadefri

Även om det är lite småstruligt här så är jag skadefri vilket är väldigt glädjande. Under tuffa perioder är träningen viktig för mig och jag är glad att jag trots allt kan plåga kroppen fullt ut. Visst har jag lite problem med uthålligheten då mina värden inte är dom bästa men det är ingen katastrof och benen är helt fantastiska att springa med just nu. Ingenting protesterar och jag kan i princip göra vad jag vill med kroppen och den återhämtar sig också vilket är grymt häftigt!

Efter en tuff gårdag ville jag idag verkligen spöa skiten ur kroppen och plockade fram det värsta passet jag har i min aresnal....Therese grymma stege på löpband! Ni som hängt med på bloggen ett tag vet vad det handlar om men här kommer ändå en repris på upplägget:

2x5min+2x4min+2x3min+2x2min+2x1min

Man kör joggvila på 1min rakt igenom och efterhand som intervallerna blir kortare ökar man hastigheten. Totalt ger detta hela 30min intervalltid och man får med en massa bra träning med både fart och uthållighet. Tycker man det är för tufft skalar man bort dom första 2x5min och man får ändå ett bra pass. Utomhus är denna stegen jobbig men det blir ännu jävligare när man kör den på löpband! Idag började jag på 15km/h och ökade 1km/h för varje gång intervallen blev kortare och avslutade 2x1min på 19km/h.

Kroppen svarade bättre än väntat och som vanligt jag fick verkligen utmana mig på 3:orna i 17km/h! Det var nära att jag vek ner mig på sista 3:an men lyckades plocka fram det tjocka pannbenet! 2:orna @ 18km/h och 1:orna @ 19km/h gick av bara farten och det var fantastiskt skönt att "sota ur systemet" medan tjejen på bandet bredvid slängde stressande blickar på min konsoll. Folk på gymmet blir verkligen stressade när jag river av denna stegen för det låter som sjutton när bandet får jobba och visst fick det jobba idag!


14 härliga kilometer stannade det på och jag var grymt nöjd efteråt! Trots en lång dusch fick jag veva ner rutorna på bilen när jag sedan körde till jobbet för att inte rutor och glasögon skulle imma igen. När jag kom till jobbet var också min nya tröja lika svettig som tröjan jag hade och tränade i. Bra betyg för passet och jag får nog åka hem i en av mina arbetströjor istället för den där tröjan tar jag inte på mig igen...


8 kommentarer:

Staffan sa...

Den där stegen är grym! Det är nog ett av mina favoritpass också, de där fallande stegarna i ökande fart!!

Trist att läsa om dina dåliga järnvärden i förra inlägget, det är ju inte ovanligt hos löpare men lite dåliga järnvärden och det finns ju lite olika teorier från att vi trampar sönder röda blodkroppar under fötterna när vi springer till en nyare teori att det fina tarmluddet och slemhinnan i tarmen dör när cirkulationen centreras till de större viktigare kärlen när vi tränar!!

Skopi-undersökningar är ju inte så kul, gastroskopi är obehagligt men går snabbt över medans koloskopi när man går "bakvägen" gör mera ont och tar lite längre tid.

MyStory sa...

Det är nästa 20 år sedan jag kunde springa. Inte för att jag brukade springa ofta men jag längtar efter att kunna göra det. Mitt mål är att en dag kunna springa igen. Man ska aldrig ge upp hoppet :-)

Boremalm sa...

Det där lät brutalt! Jag kör en copy-paste in i mina träningsplaner på den.

Andrej sa...

Jävla tok-galning :-)

Jonna sa...

Vilken stege! Grymt kört och bra med löpbandsinspiration denna årstid! I kväll när jag sprang var det så mörkt och dimmigt att jag knappt såg vägen...

Spänannde att läsa om er adoptionsprocess också, önskar er all lycka och hoppas att ni inte behöver vänta alltför länge till!

Daniel sa...

Staffan - Har hört diverse teorier kring det här med järnvärden och löpare och det ligger säkert något idet. Själv har jag inte haft problem (vad jag vet) innan jag började springa men nu verkar dom bli dåliga av någon anledning? Skit med undersökningar men det ska bli skönt att få bukt med det! :)

MyStory - Precis! Man ska aldrig ge upp hoppet! Själv är jag väldigt tacksam att jag fortfarande kan springa nu 4 år efter min diagnos och jag tar inget för givet!
Har kollat din blogg och tycker du har en skön inställning! Keep it up!!!

Boremalm - Klart du ska testa! Du kommer gilla detta passet!

Andrej - "It takes a fool to remain sane" ;)

Jonna - Löpband är verkligen super när det inte är optimalt att springa ute och det finns bra pass som gör det roligare. Själv gillar jag backar och intervaller på bandet och kör mestadels kvalitetspass på det.
Tack för lycka till:et! Förhoppningsvis kommer det inte ta alltför långt tid men vi är vana att vänta så det är ingen stress ;)

plantin sa...

Härligt att höra att det finns fler med grym eftersvettning:)

Plantin

Daniel sa...

Då är jag alltså inte ensam!? ;)