21 dec. 2011

Det går bra här!

Vår adoptionsresa flyter på riktigt fint och idag var vi nere hos socialstyrelsen för att få reda på resultatet från djupintervjun vi gjorde för någon vecka sedan. Jag har inte varit speciellt nervös för detta men när vi satt och väntade på att bli inkallade kom nervositeten krypande så smått…

När vi väl blev inkallade kunde jag dock dra en lättnadens suck för det hade gått riktigt bra för oss. Vårt material hade blivit analyserat av en psykolog som kunde konstatera att vi har det ”känslomässiga överskott” som krävs för att ta hand om ett barn och att vi har ett stabilt förhållande. Vi tycker givetvis att vi har detta själv men det är ju alltid skönt att få det på papper! När det gäller vårt förhållande så har det aldrig varit något snack om saken under utredningen och vi firade 17år tillsammans i fredags så stabilare kan vi knappast bli ;)


Vi har inte fått vårt medgivande än utan nu ska allt sammanställas, alla lampor lyser grönt men vi måste vänta tills februari då vårt ärende går upp i socialnämndens möte för slutgiltigt beslut. Sammanställningen kommer också skickas till vår adoptionsorganisation så det ser bra ut för just det landet vi planerar att adoptera ifrån, det finns vissa detaljer för olika länder som dom vill ska vara med.

Man kan kanske tycka att hela den här utredningen är överarbetad men den är också till för vår skull och vi får ju en presentation av oss och vem vi är som vi kan skicka vidare. Nu när utredningen är klar så har vi den och kan gå vidare! Det känns helt fantastiskt att vi redan är här nu och allt har gått så bra, nästa gång vi träffar våra utredare är när vi fått ett barnbesked! Häftigt!

11 kommentarer:

MALIN sa...

17 år! Minns ju när ni blev ihop! Vad härligt resultat, tummen upp! (Fast hade de sagt något annat hade det varit märkligt...)

Snorkkis sa...

Så glad för er skull!

Andréa sa...

Åh vad härligt!!

Suzan sa...

GRATTIS!

messan sa...

Jag håller mina tummar och tår hårt för er! Ni kommer bli underbara föräldrar, är jag övertygad om.
Kram

mikael sa...

Härlig läsning! Vad skönt att kunna lägga åt sidan nu över julen.

Hur lång är väntetiden i Kina för barn med SN?

Miss Agda sa...

Underbar läsning! GOD JUL vill jag önska er!!!!

Daniel sa...

Malin - Tänk att det gått 17år!!! Hmmmm....känner mig yngre nu än då iaf :)

Snorkkis - Det ska nog gå vägen detta! :)

Andréa - Visst är det! :)

Suzan - Tack! Fortfarande en bit kvar men det ser bra ut! :)

Messan - Tack! Härligt att du tror på oss! Kram!

Mikael - Verkligen skönt att vara klara nu till jul. Hoppas ni också hinner hem och kan fira i lugn och ro! Väntetiden för SN i Kina är 2-6 månader i nuläget.

Milla - Yey! Detsamma till er!!!

Therese sa...

Åh Daniel, jag håller alla tummar! Det kommer såklart gå bra och ni kommer snart få ert efterlängtade barn!

Anonym sa...

Åh, vad skönt att höra att allt har gått vägen. :-) Håller tummarna och följer den här processen med spänning.

Passar på att önska dig en GOD JUL!
Anna R

Daniel sa...

Therese - Det närmar sig allt nu! Tack för tummarna! :)

Anna - Det rullar på fint nu!...peppar peppar! ;)
En riktigt god jul tillbaka!