20 dec. 2011

Fart!

Det blev som jag ville och idag fick jag känna på lite fart igen när jag dammade av ett gammalt Szalkai-pass i min Garmin. Först kör man 5km snabbdistans följt av 3min gåvila innan bränner av det sista krutet med 2x5x200m med 45sek vila och 90sek setvila. Detta är ett pass jag gillar starkt och såg verkligen fram emot att få ge kroppen en omgång.Jag gav mig ut på ett rått Söderslätt med bara några plusgrader och en ganska hård sydlig vind piskade från havet. Min kropp gillar verkligen inte kyla och kopplar ganska dåligt när det är kallt ,så var även fallet idag! Viljan fanns där dock och efter lite "förhandling" med kroppen under första kilometerna på snabbdistansen började den fatta vad som gällde!

Jag fick känna på farten och under 200:ingarna på slutet kunde jag pressa på fullt utan protester. Det var också riktigt roligt med 200:ingar då det var längesedan jag körde detta. Ett grymt pass som jag vill göra snart igen!

Dagens tider:6 kommentarer:

Anonym sa...

Imponerande pass. Både bra snabbdistans och snabba tvåhundringar :)

Snorkkis sa...

Ruskigt snabbt. Och skönt att kunna avsluta ett sådant pass med längtan efter nästa tuffa pass!

Boremalm sa...

Du är ju sprinter!

Västgötskan sa...

Tack för dina fina ord i min blogg. Ja, det är en grym känsla! :-)

Men när jag ser dina tider så... WOW! Mina 200 m-intervaller gick sist i ca 4,30-tempo vilket jag var grymt nöjd med. Jag blir riktigt avis på ditt tempo. :-))
Bra jobbat!

Andréa sa...

Nu har jag lyssnat på dokumentären, den var grym ju! Jag blev glad av den. Fortsätt kämpa!

Daniel sa...

Magnus - Det kändes bra! :) 200:ingarna kanske ser lite ojämna ut men det var mycket vind både hit och dit ;)

Snorkkis - Att känna längtan tillbaka till ett tufft pass är nog ett bra tecken! :)

Boremalm - Tror korta distanser kan passa mig bra och är grymt sugen på att testa 400m i vinter. Jag går ju som veteran nu! :)

Västgötskan - Tack! Inget att vara avis på! Bara kör på med intervallerna! Dom gör nytta och 4:30-tempo SKA du vara nöjd med! :)

Andréa - Oh vad roligt att du gillade den! Har varit så spänd på vad alla ska tycka!