10 dec. 2011

Dom där lördagspassen...

Lördagspassen tillsammans med Löparprojektet i Skåne har verkligen blivit veckans träningshöjdpunkt och det känns väldigt lyxigt att jag kan få denna träningen på så pass nära håll. Det är alltid lika tuffa och roliga pass precis som jag gillar och sällskapet är kanon. Massor av pepp och glada miner vilket gör att man kan pressa ur det där sista som kan vara svårt när man tränar själv.

Passet idag var inget undantag och vi var ganska många löpare på plats även om juniorerna var på tävling i Göteborg. Först var det några kilometers uppvärmning innan vi drog igång det sedvanliga stretchpasset i Ians trädgård. Ian Manners som håller i dom här passen trycker verkligen på det här med vikten av stretch för att förebygga skador och även för att löpningen ska funka bättre, och då menar jag GRUNDLIG stretch! Han förklarar alla övningarna med sådan entusiasm och det är riktigt trevlig att stretcha i grupp!

Se så mysigt vi har det!

Sedan ut på en liten backig banan som Ian satt ihop där insatsen varade i nästan 5min och joggvilan strax över 2min. Denna rundan sprang vi sedan 8ggr och totalt blev sträckan över 12km där det var grymt bra träning hela vägen! Lera, backar och löv!!!

Spikskor och 3/4-tights var en skön kombo idag!

Jag visste av erfarenhet att det skulle vara lerigt i skogen idag och valde därför mina Puma Haraka XC med spikar för att få maximalt grepp samt känna mig trygg bland all lera och löv. Det skulle visa sig vara ett bra val och det var riktigt roligt att dra på där ute! Många snabba ryggar att jaga och jag lyckades hålla alla insatserna jämna och fina. Jag kände mig stark hela vägen och kroppen protesterade inte det minsta trots att jag varit lite krasslig ett tag. Passet slutade också på hela 18km med upp och nerjogg så det blev lite av ett långpass vilket gör att jag nog tar ut vila eller kör lite lättare återhämtningsjogg imorgon...

Det är riktigt skönt att vara tillbaka och jag ser fram emot nästa pass i skogen som nu inte blir förrän nästa år då det är juluppehåll. Det är dock inte många veckor dit som tur är!

5 kommentarer:

Suzan sa...

härligt!

Suzan sa...

grattis på namnsdagen!

Daniel sa...

Tack Suzan!

Ingmarie sa...

Verkar vara skitskoj det där men "kortbrallor"????
Halle min dar!
Är ni i Sverige? ;-)

Daniel sa...

Jodå! Det är samma land fast man blir väldigt varm på dom här passen. :)