14 jan. 2012

Backe backe backe!

Idag blev det verkligen backar för hela slanten och jag fick till ett fint pass ute i skogen tillsammans med Löparprojektet. Det var mycket folk på plats idag och vädret var precis som igår med sol och blå himmel. Vi körde först uppvärmning följt av lite löpskolning och en ordentlig stretch. Själv hittade jag en mysig lövhög där jag låg och njöt av solen och det var nästan lite vår i luften med fåglar som kvittrade.


Sedan var det dags för backarna och med tanke på att vi var mycket folk fanns det olika upplägg. Banan signerad Ian Manners mätte strax över 1100m och vi som tränade för marathon kunde köra hela 12st intervaller medan medeldistansarna skulle springa lite färre. Insatsen var också extra lång idag med endast 45sek joggvila innan vi skulle på det igen.

Innan start med min goa fru som också gjorde backar idag

Jag bestämde mig för 12st intervaller och hängde på snabba Sara som skulle springa 8st då hon håller på att starta upp efter en skada. Under första intervallen ryckte några killar som jag annars brukar hänga på men jag förivrade mig inte. Jag visste inte hur många dom här killarna skulle springa och jag ville verkligen springa alla 12 intervallerna snyggt med bra teknik hela vägen. Hela 12 intervaller i den här terrängen skulle ändå göra bra nytta och det är lätt att gå ut för hårt.

Sara sprang på fint och jag hängde inte på hela vägen då hon ökade mot slutet. Min 9:e intervall blev den långsammaste då Sara klev av och jag hade ingen rygg i siktet längre. På 10:an började jag dock få häng på dom där killarna som ryckte i starten vilket kändes fint för huvudet. Jag blev taggad och fick tillbaka tempot på dom sista 3 intervallerna där jag också sprang om dom här tre löparna.

Jag kände mig riktigt stark där på slutet och denna känslan tar jag med mig från dagens pass för den var grym. Normalt är jag inte stark på slutet men nu börjar det nog hända något vilket känns häftigt! Sista intervallen blev också en av dom snabbaste och passet slutade på hela 19km med allt.

Som jag skrivit många gånger förr så är det här med att träna i grupp riktigt bra och jag känner skillnad från gång till gång. Jag blir starkare och starkare och när jag kommer ut på flack landsväg går löpningen så lätt efter att ha stångats med dom här backarna i skogen. Längtar redan till nästa lördag och känner mig enormt inspirerad!

Dagens backar

7 kommentarer:

Suzan sa...

Har ni kollat upp datumet? (Frugan bloggar ju med så kolla om hon vill haka också)

Elin sa...

Bra jobbat!! Det blev 19km för mig också, men jag förlade dem till fälten runt Lund. Skulle gärna vilja hänga på er när ni springer backar någongång! Men det är lite transportproblem, så det enda jag lyckats komma på är att jag helt enkelt får cykla dit ;-)

Daniel sa...

Suzan - Har mailat dig! ;)

Elin - Kan du inte lägga in en "efterlysning" på Löparprojektets fb-sida och se om du kan åka med någon? Tror där brukar vara löpare från IFK Lund.
Fint pass du också fick till!

Elin sa...

Jo, det kan man ju göra! Sara skrev annars och sa att jag kunde ta tåget till Malmö C och åka med henne därifrån. Så det verkar finnas alternativ!:-)

Daniel sa...

Va bra! Du kan även ta dig med tåg till Svedala från Lund om jag inte har helt fel för mig och då kan vi hämta upp dig på vägen. Vill du inte åka hem svettig kan du sedan hänga med bort till Torup för dusch och bastu. Brukar själv ha detta som rutin efter dom här passen. Det finns många alternativ ;)

Ingmarie sa...

Milde himmel vilket pass! Bra jobbat!

Daniel sa...

Tack! Det satt där det skulle! :)