9 jan. 2012

Nej Löplabbet


Jag var inne på Löplabbet i mellandagarna för att införskaffa dom nya Newton MV2. Efter att ha sett dom på deras hemsida där dom dessutom hänvisar till bla Malmöbutiken för just Newtons trodde jag att jag skulle komma hem med ett par....

När jag kommer in ser jag inga MV2:or på hyllan och när jag frågar killen i butiken så vet han inte när dom får in dom eller om dom någonsin kommer få in dom. Detta verkar han ha full koll på utan att kolla i några papper och han verkar heller inte intresserad att ta hem ett par trots att jag påpekar att dom har dom i nätbutiken. Istället försöker han vara lite lustig och hänvisar mig till Löplabbet Race i Stockholm där han tror dom kan finnas.

Nej Löplabbet! Jag åker inte till Stockholm för att kanske få tag på ett par skor, jag gör som vanligt och klickar hem ett par från England!

15 kommentarer:

Suzan sa...

Var också på löplabbet i malmö (vet ej om det finns flera) o han var inte alls intresserad av mig som kund.. trist personal..

Daniel sa...

Det finns två butiker fast den ena är väldigt liten och bara inriktad på tjejer. Har bara sett tjejer som jobbar där också så du var säkert inne i samma som mig om det var en ointresserad kille du stötte på.
Testa Runners istället! Har själv betydligt bättre erfarenhet av dom men dom har tyvärr inga Newtons alls ;)
Löplabbet är mest dyra och ointresserade och detta är inte första gången jag går därifrån besviken.

Erik sa...

Jag har samma erfarenhet av löplabbet, förutom just nämnda race-butik. Om jag var du skulle jag maila Tom Kellheim, VD:n för Löplabbet alt Martina Kirs Lindblom som är marknadskoordinator.
Tom: tom@loplabbet.se
Martina: martina@loplabbet.se

Då brukar det hända grejer...

Lilla Mimsan sa...

Va trist!

Staffan sa...

Håller fullständigt med dig, jag har varit inne ett antal gånger nu i Löplabbets butiker i Stockholm och varje gång blivit oengagerat bemött och inte fått den service jag tänkt mig, varje gång har jag istället gått till Runners Store där jag varje gång bemötts på ett mycket mera engagerat och intresserat sätt.

Jag väljer därför numera bort Löplabbet, provar jag skor i butik så är det RS som gäller!

Daniel sa...

Erik - Tack för tipset! Vet inte om jag orkar lägga så mycket energi på detta. Det finns ju alternativ till Löplabbet som tur är ;)

Mimsam - Ja! Speciellt eftersom jag önskade mig ett presentkort på Löplabbet i julklapp för att jag vill skaffa dessa skorna. Får nog bli kläder istället, det behövs ju det med ;)

Staffan - Då kanske inte det hjälper om jag åker till Stockholm för ett par skor ;). Konstigt att man inte är mer intresserad av oss löpare när man driver en löparbutik??? Tur det finns alternativ och jag blev väldigt glad när vi också fick en RS butik här nere.

Karin sa...

Anmäler avvikande åsikt! Jag tycker att Runners alltid är överbelastade (kan iof bero på när jag är där) inte tar sig tid och enbart ger råden "Köp stabila skor/ köp pronations skor".

Löplabbet har gett mkt bättre service och mer diversifierade råd...

Västgötskan sa...

Vilket otroligt dåligt bemötande! :-O
Sen är det kanske just den butiken, alla "Löplabbet" är väl (förhoppningsvis) inte likadana.

Men jobbar man inom ett serviceyrke kanske man ska ge eh... SERVICE?! :-)

MagnusN sa...

Har ingen erfarenhet av Löplabbet då jag inte handlat där de senaste 3 åren..enda minnet var för 4 år sedan tror jag då de ville att jag skulle ha en 500g sko. Sen dess har det bara blivit nätköp. Alltså..nu blev man lite sugen på MV2...varför skulle du visa den sidan? :DD

Daniel sa...

Karin - Skönt att höra och roligt att dom inte bara rekommenderar dämpade pronationsskor :) Jag får nog göra ett besök i din Löplabbetbutik om jag är i krokarna ;)

Västgötskan - Visst ska man ge service och kommer någon in och frågar om just den skon jag frågade om borde man förstå att det är någon som är väldigt intresserad då det är en speciell sko på många sätt. Hade jag jobbat med skor och någon kommit in och frågat mig om just denna hade jag blivit glad och börjat snacka löpning tills någon satte stop på mig ;) Jag hade inte hänsvisat till en butik i Stockholm ;)

Daniel sa...

Magnus - Jag har handlat där från och till under min tid som löpare och det har väl både varit bra och dåligt. Brukar inte reagera så mycket på ointresse då det oftast beror på stressad personal. Denna gången var det dock mer personal än kunder (endast jag och två anställda) så jag tyckte dom kunde tagit sig lite tid och är man agent för Newton borde det gå att få fram ett par skor, speciellt då dom har dom på sin hemsida. ;)
Kommer du över ett par så kläm gärna lite på dom. Det verkar vara en spännande sko och jag ser fram emot att få springa i den! Läs gärna lite mer här!

http://university.tri-sports.com/2011/09/02/light-low-and-fast-newton-mv2/

Lilla Mimsan sa...

TÄnkte testa Newton skor när jag fått ut bebisen. Något jag ska tänka på du som använt dem förut. Storleksmässigt osv.
Är sugen på dessa....http://www.milletsports.co.uk/footwear/running/ladies/newton-distance-universal-racer-ladies-cushioning-running-shoes/

Daniel sa...

Newton har en massa videos du kan kolla på på deras youtube-kanal där du kan lära dig en hel del. Kolla gärna den!

http://www.youtube.com/user/NewtonRunning?blend=2&ob=video-mustangbase

Annars är mitt bästa tips att börja försiktigt med typ 10min löpning i början och sedan ökar du på med 5min för varje pass för att vänja dig vid skon. Känner du av konstigheter under uppstarten så backar du lite med tiden igen tills kroppen vant sig. Kanske har du redan ett löpsteg som passar bra och då går det fort att komma igång.

Just dom skorna du länkar till är förbannat snygga ;) men dom har inget gummi under hälen vilket gör att hälen slits fort ifall du sätter ner den mycket. Nu är ju tanken med skon att man inte ska springa på hälen så gör du rätt borde den hålla länge. Just denna är också en "universal-variant" som passar både pronering och neutralt steg så där borde det inte vara något problem.

Vill du ha lite förstärkning i hälen och en sko som håller lite bättre så är denna bra om du har neutralt steg.

http://www.milletsports.co.uk/footwear/running/ladies/newton-gravity-ladies-neutral-running-shoes-2010/

Pronerar du så är det denna du ska ha.

http://www.milletsports.co.uk/footwear/running/ladies/newton-motion-ladies-stability-running-shoes-2010/

Dessa är dock inte lika snygga som den du länkade till ;)

Ska du beställa skorna online och inte kan testa så kan det vara bra att gå upp 1/2 storlek mot vanliga skor då Newtons har en tendens att vara lite mindre i storlekarna.

Det är bara att höra av dig ifall du undrar något mer!

Lilla Mimsan sa...

Tack!!

Daniel sa...

Det var så lite! ;)