22 jan. 2012

Vadå snö?


Jag ser att det pratas snö lite varstans men söder om landsvägen fanns det ingen snö när jag drog igång dagens långpass. Dagens pass var inget jag direkt längtade till för det skulle springas ganska långt på trötta ben efter gårdagens backar och dessutom skulle det vara tempo där jag ville känna lite på marafart (sub 4:15min/km). För att göra det ännu lite jobbigare hade jag bara med mig vatten för att försöka få en känsla om hur det skulle kunna kännas att hålla maratempo med trött och tömd kropp.

Kroppen var piggare än väntat och jag rullade på i ca 15km innan jag ökade farten. Vid 20km rullade jag på i maratempo som jag höll passet ut till 25km. Kroppen svarade väldigt fint men löpkänslan var inte den bästa då mina skor var blytunga av allt vatten för det var riktigt grisigt på grusvägarna idag även om jag slapp snön.

Grisigt!
Jag var ändå nöjd med passet och dom 25 kilometerna avverkades på 1:55 vilket blir ca 4:35min/km. Det känns verkligen som maraträningen går på rätt håll och passet satte en fin punkt på ännu en lyckad träningsvecka. Nu blir det till att "hämta hem" lite veckan som kommer där jag drar ner på distansen och satsar mer på styrkan. Hoppas ni andra också haft en lyckad helg!

10 kommentarer:

Snorkkis sa...

Nu ser det ju nästan lite exotiskt ut med bar mark :) . Härligt att känna att du är i fas med maraträningen!

Anonym sa...

Grymt imponerad med tanke på gårdagens utmaning!
//Johan

Sara sa...

Impressive as awlways :)

Lennart sa...

Du frågar i rubriken "Vadå snö?". Jag frågar "vadå vatten och gegga?". Här är det snö och moddigt. Någon 4:15-fart är inte att tänka på.... :-).

Västgötskan sa...

Härligt att läsa att du börjar hitta känslan!!
Önskar jag kunde säga detsamma. ;-)

Anna (Orka mera) sa...

Det är alltså ända till söder om landsvägen man måste ta sig om man vill springa utan att halka och slå ihjäl sig??? Nästan värt det...

Daniel sa...

Snorkkis - Både exotiskt och lyxigt med bra underlag så här års! :)

Johan - Kul att kunna imponera! Blev förvånad över hur lätt passet gick trots backarna i ryggen. Kanske fegade jag i backarna? ;)

Sara - Tror det börjar ordna till sig med uthålligheten så smått :)

Lennart - Fast du verkar ha hittat en fin inomhusbana! ;)

Västgötskan - Vintern kan vara tuff när det gäller känslan men misströsta inte för den brukar alltid hitta tillbaka till våren :)

Anna - Kan inte lämna några garantier just nu för det frös på igår kväll. :( Har dock vilodag idag och hoppas det ska gå att köra intervaller fullt ut imorgon!

Staffan sa...

Oj vilket fint pass Daniel, härligt!! Tycker du det börjar bli lättare att hitta farten?

Sådana där pass vill och kommer jag förhoppningsvis kunna köra längre fram i vår också men just nu gör underlaget det vanskligt att springa fort, 5cm nysnö i natt och under det fläckvis isgata så dagens långpass gick i makligare takt.

Suzan sa...

Här är det värsta isbanan!

Daniel sa...

Staffan - Att hitta farten är fortfarande svårt och jag har egentligen inte tränat så mycket på det än. Jag har lätt för att bli stressad och rusa på för fort och när jag försöker slappna av blir det för långsamt. Måste verkligen jobba på detta!....annars får jag sätta 2:50 som mål ;)

Suzan - Vi har klarat oss ganska bra här nere som tur är! Ska ut och köra intervaller ikväll och hoppas på fint fäste! :)