25 feb. 2012

Det kanske verkar rörigt

Det slog mig att det kanske verkar lite rörigt det här med turerna kring adoptionen så för er som följer vår resa tänkte jag berätta hur det ligger till just nu....

Vi har inte fått vårt medgivande än från kommunen men vårt ärende ska ha varit uppe i socialstyrelsens möte förra veckan, därefter tar det ca 3 veckor innan vi får beskedet. Här är alla papper klara och det ser riktigt bra ut!

Det jag oroar mig för är nästa steg som vi nu håller på att jobba med och det är papperna vi ska skicka iväg till Kina för vår ansökan. Kina är nästa stora hinder och när vi får beskedet att det är möjligt för dom att förmedla ett barn till oss blir det klackarna i taket! Då ska det inte finnas några fler hinder! Därefter är det bara att sitta lugnt i båten och vänta på barnbesked.

Detta kan gå väldigt fort eftersom vi kommer stå i en kö för barn med "special needs", den som inte hängt med här på bloggen innan kan läsa om det i detta inlägget. Kötiden för barn med special needs ligger på 2-6mån tills man är hemma med barnet. Barnbesked får man ca 2 månader och det kan alltså komma ganska direkt efter att ansökan ligger i Kina.

Tidsmässigt ligger det alltså väldigt nära trots att det känns väldigt långt bort då det fortfarande finns hinder. Vi satsar dock hårt på att detta kommer gå vägen och det känns bra att tänka på detta viset. Här hemma försöker vi få "ordning på torpet" och fixa saker som måste göras då vi kommer ha fullt upp sedan.

Vi har i veckan även sålt vår lilla pärla till bil då vi inte kommer få plats 3st i den. Vårt nya badrum är i stort sett också klart nu och jag har slitit som ett djur i det senaste veckorna. Det blev riktigt bra och det kommer bilder lite senare. Nästa projekt är att fixa saker utvändigt med huset nu när det börjar bli skönare väder. Våren är inte långt borta och det börjar bli riktigt behagligt att springa igen, så skönt!!!

3 kommentarer:

Johan sa...

Du var grym i skogen idag. Såg ju inte ens trött ut. :)
Glöm inte att fixa visum så fort som möjligt efter det att ni får klartecken.

Kicki sa...

Är helt övertygad om att det kommer att gå bra. Ni kommer att bli två toppenföräldrar.

Kram!

Daniel sa...

Johan - Det ska vi tänka på! Tack och bra jobbat själv!

Kicki - Härligt att du tror på oss! Kram!