26 feb. 2012

Träningen

Månadens kalenderkille i blåa Newtons!

Veckans träning har gått riktigt bra förutom att jag fick ställa in dagens långpass då jag vaknade med lätt illamående och en mage som inte var på min sida. Jag tänkte att det inte var någon idé att ge sig ut utan såg det som ett tecken på att ta en vilodag då jag ändå fått till en hel del fina pass innan i veckan. Det visade sig att det inte var något allvarligt som tur var och jag mådde bättre på eftermiddagen. Jag blev lite sugen på att ge mig ut men så kom en vän på besök och vi satt och fikade istället. Inte fel det heller! ;)

Annars har veckan sett ut så här....

Måndag:

Vila efter ett trevligt långpass i skogen med Johan under söndagen.

Tisdag:

Långa intervaller på 6x2000m med klubben där jag fick till en riktigt fin serie med bra tryck hela vägen. Jag brukar vika ner mig på slutet under långa intervaller men denna gången höll jag ihop det bra. Tiderna för dagen blev 7:30-7:24-7:19-7:25-7:24-7:25 och den totala distansen blev 18km.

Onsdag:

40min styrketräning följt av 10km lätt löpning på löpbandet.

Torsdag:

Veckan holmgång där jag sprang mitt Lidingöpass som består av 20km tuff löpning med tempo där jag lägger in backdrag på 10x600m uppför sydsidan av Minnesbergsbacken. Passet satt som en fläskläpp och jag var 7sek snabbare per kilometer än när jag tränade för Lidingö i somras. Dom 20 kilometerna avverkades på 1:26 och jag tog det som ett fint formbesked!

Fredag:

Vila

Lördag:

Backintervaller i skogen tillsammans med ett gäng andra trevliga löpare. Dom vanliga intervallerna med Löparprojektet var inställda pga sportlov men vi var några som ville ut och springa där ändå. Vi sprang 10 ggr på en kuperad slinga där varje varv var strax över 1km med aktiv vila på ca100m.

Jag låg och drog jämnt med en trevlig löpare från Italien som jag lärt känna genom Löparprojektet och vi fick till ett riktigt bra pass. Första sju intervallerna pratade vi så smått trots att det var jobbigt men på dom tre sista tystnade vi helt och gav verkligen järnet. Vi avslutade den sista klart snabbast och gav varandra en ordentlig high five efteråt!!!
Tiderna för intervallerna blev 4:32-4:25-4:28-4:32-4:31-4:29-4:32-4:16-4:14-3:59 och total distans blev 18km.

Söndag:

Kass mage vilket gjorde att jag tog vila från långpasset.

Inga kommentarer: