29 feb. 2012

I otakt

Jag skulle sprungit en snabbdistans igår men kände mig sliten efter för lite sömn. Dessutom hade jag ont lite varstans i kroppen efter att ha jobbat i ställningar jag inte är speciellt van vid. Tog därför beslutet att vila och springa snabbdistansen idag istället även om det innebar att jag kom i otakt med min bromsmedicinering. Jag brukar sällan ta sprutan kvällen innan ett kvalitetspass, speciellt inte om jag ska springa det på förmiddagen som idag.


Kroppen kändes ändå ganska pigg så jag drog på i mina nya MV2:or och efter 2km uppvärning var det bara att ösa på. 10km snabbdistans skulle avverkas på en runda jag brukar springa snabbdistansen på. Jag tycker det är intressant att springa dessa på samma runda då det blir lite som ett formtest där jag lätt kan jämföra passen med varandra. För att göra det rättvist springer jag också 5km i en riktning där jag vänder och springer samma väg tillbaka. På detta viset "lurar" jag inte mig själv och fördelarna i ena riktningen blir till nackdelar på andra och vice versa.

Idag blev det tyvärr lite väl mycket fördelar under första delen då jag hade kraftig vind i ryggen vilket jag fick äta upp ordentligt på tillbakavägen. Första 5km gick fort trots att jag höll igen för att orka sista halvan men det blev ändå riktigt jobbigt och pannbenet fick plockas fram för att orka trycka på hela vägen.

Dagens tider

Jag var ändå nöjd med mitt pass och MV2:orna fortsätter sparka rumpa! Grymma skor att springa fort i och det märks verkligen att dom är väldigt plana trots att jag kör med det extra inlägget på 3mm, att ge mig på "zero-drop" vågar jag inte än! Även om jag är van att springa med Newtons tar dessa skorna hårt på vaderna och det kommer ta ett tag innan jag vågar mig på längre distanser. Frågan är om jag någonsin kommer springa lopp över 10km med dessa då dom känns lite väl minimalistiska men för lopp upp till 10km kommer dom vara mitt givna val!


6 kommentarer:

Karin sa...

Som sagt, spännande skor och du - GRYMT tempo på träning!

Suzan sa...

Galet bra tid!

anneliten sa...

De skorna var ju nästan snygga ju, med sitt våffelmönster. Kanske ska jag ta tillbaka min Newtondesignkritik?

anneliten sa...

Grym klädsel förresten - du ser farligt snabb ut!

messan sa...

Jag såg nu att allt gått igenom...GRATTIS Daniel med fru!!
Jag är jätteglad för er skull!

Kramar till er bägge två

Daniel sa...

Karin - Lite korta intervaller på detta så ska det nog bli riktigt fin fart på vårens tävlingar :). Skorna är väldigt speciella!

Suzan - Fast jag kan bättre! ;)

Anneli - Kul att du gillar både skorna och kläderna. Jag tycker om att köra lite slimmade kläder när jag ska springa fort och svart och vitt passar alltid! Swooosch!!! :)

Messan - Tack! Nu är det bara Kina också som ska godkänna oss så är det klart och då är det bara att vänta :)....och det är vi vana vid ;)
Kram tillbaka!