1 mars 2012

Första loppet spikat

Som väntat var mina vader lite sega idag vilket gjorde att jag stängde in mig i gymmet för en timmes löparstyrka. Jag körde diverse övningar med både maskiner samt fria vikter och avslutade sedan med ett gäng sega plankor på Powerplaten.

Efter tips från min vän Mikael har jag nu också spikat årets första lopp som blir Helsingborgs Terränglopp den 25:e mars. Jag sprang detta loppet för två år sedan och det är ett väldigt roligt lopp med några fruktansvärda backar där jag var nära att spy på sista varvet. Antagligen måste man vara löpare för att förstå det häftiga med detta och att man kan längta tillbaka för att få plåga sig.

För två år sedan...

Ett annat fint minne var att  jag på detta loppet stötte på Mikael för första gången. En trevlig bekantskap som jag haft många härliga löparäventyr med sedan dess och det känns som jag känt honom alltid trots att det bara gått två år.

Här är vi i en kohage under Markusloppet

Det här med att få nya bekantskaper genom bloggen hade jag inte alls räknat med när jag startade min blogg. Utan bloggen hade jag nog aldrig lärt känna alla dessa trevliga och inspirerande personer och det är så häftigt!

11 kommentarer:

Västgötskan sa...

Visst är det något särskilt med terränglopp? (Säger jag som inte sprungit något än, men snart så...! Förhoppningsvis). :-D

Lycka till!

Suzan sa...

Härlgt!

Mikael Björk sa...

Förutom att det ska bli roligt att springa i Jordbodalen igen, så är min glädje delad. Det är en fröjd att ha träffat en god vän genom bloggen och löpningen.

Ingmarie sa...

Och jag hade aldrig träffat dig och din fantastiska fru!
Det där loppet blir en perfekt start!

Staffan sa...

Kul att spika ett lopp! Jag har ännu inte bestämt vilka tävlingar jag springer i år men kanske blir det säsongspremiär 8/4 på samma kuperade millopp som förra året. Då kommer jag springa det utan att pressa och utan tanke på pers utan mera försöka ta det som en snabbdistans och ett sätt att komma igång, har inte sprungit mycket i milfart nu i vinter!

Fast vi bara träffats en gång så känns du som en riktig och nära vän, lustigt egentligen! Hoppas verkligen vi får tillfälle att ses och springa ihop igen!

Ha en bra helg!

Martin sa...

Kul, då kanske vi träffar på varandra (jag kan spana in din rygg när du försvinner uppför någon av backarna kanske :) ) . Jag tror detta blir min premiär i år också, brukar vara riktigt mys-trevligt.

Magnus sa...

Blir det Heleneholm efter det?

Snorkkis sa...

Kul! 25 mars är ju snart! Och håller med om bloggandet och bekantskaper - fantastiskt!

Adam Crona sa...

Ja, vad kul. Då ses vi där.. Lär bara se ryggtavlan på dig.. hade drygt 39 min förra året =) hoppas på en tid runt 37 min i år..

Emilia sa...

Vad kul, då ses vi där :).

Daniel sa...

Västgötskan - Terränglopp är verkligen super och man kan inte jämföra ett lopp med ett annat vilket gör att det blir lite mer avslappnat när det gäller tidspress. Bara att kuta på och se vad det blir. :)

Suzan - :D

Mikael - Härligt med delad glädje och vi måste träffas snart. Hör av mig inom det närmsta!

Ingmarie - Detsamma! :) Tror också det blir en bra start på tävlingsåret!

Staffan - Låter som en bra start! Håller med att det är märkligt att vi bara träffats en gång och ändå känns det som vi känner varandra väldigt väl. Hoppas vi kan få några pass ihop vid tillfälle och är du i krokarna måste du höra av dig så tar jag med dig på en runda.

Martin - Minns också att det var ett väldigt mysigt lopp med skön stämning. Då ses vi den 25:e och lycka till med uppladdningen!

Magnus - Japp! Det blir det! :)

Snorkkis - Väldigt snart och det känns skönt att dra igång årets tävlingar. Tyckte vintern gick fort i år! :)

Adam - Visst ses vi, fast du har ju hemmaplan så det lär nog gå fort ;)

Emilia - Det gör vi och ryktet säger att du är en IS Göta nu :) Verkar vara en trevlig klubb!