3 mars 2012

Vår i skogen


Lördagen bjöd som vanligt på backträning med Löparprojektet i skogen och idag var det verkligen vår i luften. Det var så skönt att springa utan mössa och kroppen svarar så mycket bättre när det är varmt. Vi började med en ordentlig uppvärmning på nästan 5km därefter körde vi en lika ordentlig stretch med både statiska och dynamiska övningar.

Sedan ut i backen där vi idag gjorde något nytt och roligt som kallades för "paarlauf" vilket är tyska för "parlöpning". Har aldrig hört detta i löparsammanhang innan men när jag nu googlar det hittar jag lite kring det.


Not a very commonly used form of running, but can be a fun way of training. Literally it means “pair run”, but is basically a relay which can be done with two or more people. The relay comprises of one of the team running whilst the others rest, before they get to go again.
Often a gentle jog is put in, between efforts, back to the changeover point, for the recovering athlete(s). If teams are evenly matched this can produce a competitive element into a training session.

Insatsen var ca 300m lång där vi först sprang kraftigt uppför och sedan kraftigt utför. Vid slutet av rundan gav vi en high five till den utsedda partnern som drog iväg tillbaka igen medan den andra tog en återhämtningsjogg på 150m bakom kullen för att sedan möta upp lagom på andra sidan med en high five igen. Sedan pang på igen och igen och igen.........hela 20ggr gjorde vi detta och det var riktigt kul och jobbigt.

 Jag höll alla insatserna på 1:05-1:10 utom den sista där jag bestämde mig för att ge kroppen en riktigt omgång och sprang på 1:00 blank. En grym avslutning på ett grymt pass som totalt slutade på 16km! Det var också härligt att se alla glada miner idag och jag tror alla var lika nöjda som jag var. Längtar redan tills nästa lördag!

7 kommentarer:

Suzan sa...

kul!

Johan sa...

Suck att missa detta. Hoppas verkligen att jag inte har förhinder nästa lördag.
Här i Halland blir det minus grader imorgon bitti, när jag ska köra lite snabbdistans.

Ingmarie sa...

Kul grej! Höll ni på en viss tid eller var det ett visst antal innan ni var klara?

Snorkkis sa...

Kul. Springer man i par vill man ju inte zinka för den andra. Och vad vårigt ni verkar ha där söderöver!

Västgötskan sa...

Herregud, jag blir lätt illamående bara genom att LÄSA om passet. Haha!

Grymma ni är! :-)

Daniel sa...

Suzan - Grymt kul! Du får hänga på i skogen någon gång!

Johan - Hoppas vi kör detta passet fler gånger så du också får testa på! Vi ses på lördag då!

Ingmarie - Vi körde antal och det blev 20st backdrag.

Snorkkis - Precis! desto fortare man springer desto mindre vila får den andre :)

Västgötskan - Det var tufft men jag tror ingen spydde i backen ;)

Johan sa...

Detta var riktigt roligt.