4 mars 2012

Långpass, obalans och anmälan

Efter en tuff lördag blev det en lika tuff söndag med ett extra långt långpass. Det kanske verkar lite dumdristigt att göra detta men jag tycker det är nyttigt att lära sig springa långt med trötta ben för det är precis så det känns under sista biten på en mara. Jag tycker också jag blir mer medveten om mina brister när jag gör på detta viset och idag blev jag varse om något som jag måste ta tag i för att kroppen ska fixa träningen fram tills maran.

Min högersida har alltid varit svagare än min vänstra och när jag nu pressar kroppen hårt märks det extra tydligt. Jag är inte skadad eller något utan det verkar vara en obalans som gör att det inte kopplar hela vägen. Vänstersidan känns urstark och som en "enhet" medan högersidan bara består av mitt ben som jobbar vilket gör att jag blir väldigt trött på baksidan av låret. Jag har därför tagit beslutet att ta kontakt med min duktiga naprapat Jimmy för lite "service" samt rådgivning.

Nöjd och glad med 3 mil i benen

Annars gick passet bra idag och det blev hela 30km på tiden 2:34 i hård vind. Mössan var på igen men det märktes att våren ville fram och jag fick känna på lite skön sol i slutet av passet. Efter 46km på två dagar är jag nu riktigt hungrig och jag ser fram emot en skön vilodag imorgon. Anmälan är också inne till Köpenhamn Marathon så nu finns ingen återvändo. Startskottet smäller om 76 dagar, det närmar sig fort nu!!!

10 kommentarer:

Staffan sa...

Bra jobbat! Vind kan verkligen vara en försvårande omständighet när tröttheten sätter in på långpassen! Var själv ute på ett överraskande snabbt pass idag, överraskande med tanke på den tidiga tidpunkten och att jag sprans 12km marasnabbdistans igår! Der går så otroligt mycket lättare när man får lätta lite på klädlagren!

Sara sa...

Starkt! Jag har bokat in den 20:e i min kalender - ska definitivt heja dej fram i Köpenhamn!

Kicki sa...

Visst var det betydligt mindre vår i dag än i går. Var riktigt kallt på min runda, fick inte ihop så många km som du men är nöjd med mina 18 ;)
Kram

Anna (Orka mera) sa...

Härligt!!! Grymt med köpenhamn, jag får nog sätta mig i ett hörn med ett danskt wienerbröööööööd och heja :)

Boremalm sa...

Bra! Då vet jag vilken rygg jag ska hålla.

Boremalm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Andréa sa...

Ja, jag tycker också det är bra att springa långt med lite slitna ben för att öva lite. Fast igår hade jag en vilodag så idag var jag jättepigg :)

Johan sa...

Du gör lika mycket på 2 dagar som jag gör på en vecka... I varje fall nästan. Varmt ser det ju inte att vara heller. Bra jobbat!!

Staffan sa...

Länkade förresten till din blogg i en diskussion på Jogg.se om Newtons (så om du får några frågor så vet du varför...).

http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=23720

Daniel sa...

Staffan - Vind är riktigt krävande och desto mer man tar i desto mer tar den emot. Läste om ditt pass! Det bådar gott! Tack för du länkade, då vet jag! ;)

Sara - Trevligt och med sådan support kan detta bara gå bra! :) Hoppas på fint publikväder!

Kicki - 18km är bra i vinden vi hade och det är bra träning inför Sydkustloppet :) Ses vi inte förr så ses vi där, det närmar sig nu! :) Kram!

Anna - Det får du gärna göra! Jag tackar och tar emot för all support för det lär behövas. Sub3 kommer bli tufft med det SKA gå! :)

Boremalm - Vi hjälps åt!!! Lycka till med träningen!

Andréa - Läste om ditt pass! Du kommer sätta fina tider i år med! :)

Johan - Har man talang så behöver man inte så många kilometer ;) En annan måste ligga i...hehe! Hoppas du fick en bra snabbdistans!