11 feb. 2012

Jobbigt i skogen

Jag fick till ett riktigt skönt pass på gymmet under fredagskvällen men sparade benen till dagens backpass i skogen. I ryggen hade jag också några extra vilodagar från löpningen och trodde jag skulle vara som en oljad blixt i backarna idag. Det kändes riktigt fint i kroppen när jag vaknade men det skulle visa sig att jag hade väldigt fel.

Passet blev grymt jobbigt och jag fick verkligen kämpa för att få till passet snyggt. Kroppen ville inte springa idag och jag blev ordentligt frånsprungen av löpare jag annars brukar hålla jämna steg med. Vi sprang 9 varv på vår långa backslinga och istället för att pressa för hårt satsade jag på att få till en jämn och fin serie där snittet låg på ca 5sek långsammare än vad jag brukar.

Det kändes ok och jag försökte att peppa mig så gott det gick då det trots allt är väldigt duktiga löpare jag springer ihop med. Jag började tänka på min sjukdom och tyckte ändå det kändes ganska coolt att jag kunde ligga och pressa i backarna. Livet kunde varit väldigt annorlunda om den här sjukdomen hade haft andra planer med mig men idag visade jag ännu en gång vem som bestämde!

Vid 8:e varvet började jag få vittring på löparna som dragit ifrån mig och bestämde mig för att försöka jaga ifatt. Tyvärr fick jag slå av när jag kom upp jämsides med en häst som var ute i skogen. Jag är livrädd för hästar och den här verkade inte gilla det hala underlaget. Den började stegra sig och trippa rundor när jag närmade mig och jag fick vänta tills den lugnat ner sig.

Jag drog på igen och när jag kommer upp på toppen av den högsta backen prickar jag en sten med foten och faller pladask i marken. Nu gick jag sönder tänker jag men allt verkade helt och jag drog på ännu en gång. Det dunkade lite i knät och axeln men annars var det inget att gnälla över! Sista och 9:e varvet blev betydligt mer odramatiskt och jag var glad att passet var över.

Inte helt nöjd

Totalt blev det 20km för dagen och ännu ett grymt pass i skogen. Helt nöjd var jag dock inte men det kommer bättre dagar och jag tror allt beror på att jag sovit för lite senaste veckan. Jag lyssnar på kroppen och vilar från långpasset imorgon så jag kan ladda för en ny fräsch träningsvecka! Söndagen startar istället med en skön och välbehövlig sovmorgon!

8 kommentarer:

Västgötskan sa...

Stegrande hästar och ramla i backen. Ajaj... Låter inte som några höjdar-händelser.

Hoppas du har piggare ben nästa gång så du blir nöjd. :-)

Karin sa...

"Äntligen"! Ett tecken på mänsklighet att även du har dagar nåt steg från toppformen. Du är back to business fortare än jag hinner säga blåbärspaj!

Daniel sa...

Västgötskan - Lite spännande var det allt ändå men jag slipper gärna både hästar och fall nästa gång ;)

Karin - hehe!! Min fru brukar säga samma sak när jag inte är på topp :) I´ll be back!!!

Ingmarie sa...

Hoppas du sovit riktigt gott i natt!Är så glad att jag fick träffa dig och Sofie i går! varmaste kramen!

Thomas sa...

Sicket skägg! Värsta skogshuggaren:)

Johan sa...

Med tanke på gårdagens väder så var det ett klokt beslut att hoppa över långpasset. :)

Daniel sa...

Ingmarie - Verkligen trevligt att träffas även om det blev väldigt kort....men vi ses igen! :) Kram!

Thomas - Ja nu jäklar fryser jag inte om ansiktet längre! ;)

Daniel sa...

Johan - Det kändes helt rätt på många sätt! :)