4 feb. 2012

Snurrat runt i skogen


Termometern i bilen stod på -14 när jag och min fru mötte upp med Löparprojektet i skogen. För dagen hade jag lagt på 7mm spikar som jag var väldigt sugen på att testa. Vi var förvånansvärt många trots kylan vilket var härligt att se, uppskattningsvis var vi nog 25-30 löpare som trotsade kylan.

Vi skulle inte köra dom vanliga backarna idag utan det skulle springas 8x1000m på den ganska kuperade 10km-slingan. Under uppvärmning fick min fru och en annan tjej ont i magen och halkade efter vilket gjorde att jag dröjde kvar för att dom inte skulle tappa bort oss. Jag sprang lite fram och tillbaka för att inte tappa kontakten med dom där framme men efter några korsningar gick det inte längre och jag tappade bort hela gänget.

Var är alla?

Jag skickade iväg min fru och den andra tjejen tillbaka till träffpunkten medan jag letade vidare i skogen. Mina skor greppade fint med dom långa spikarna och jag for fram och tillbaka för att kanske kunna genskjuta dom andra men jag måste missat dom precis vid några tillfällen. Det gjorde egentligen inte så mycket för jag fick ändå ett bra pass och hade roligt där ute. Mina skor var verkligen grymma i backarna och det kändes häftigt att dra om andra löpare som slirade på både uppför och utför. Inte en enda gång slirade jag till vilket var ett bra betyg!

Efter ett tag stöter jag också på dom andra som precis ska springa sin sista intervall där jag hänger på. Det blev inte som jag tänkt idag men det blev ändå bra och jag fick ihop 18km av fin backträning!

10 kommentarer:

Magnus sa...

huu, låter iskallt. Tycker det är svårt att klä sig rätt i kylan... Själv skippade jag långpasset och åkte in till löplabbet/runners store. Provsprang bland annat newton för första gången, men mer om det på tisdag! Funderar förresten på att köra tre intervaller på tisdag istället för två,är du sugen?

Västgötskan sa...

18 km med backar? Imponerande! :-)

Jag fegade ur och körde inomhus, när vi hade över -20 grader på termometern. Det kändes lite väl "bra"... :-(

Ingmarie sa...

Verkar som om jag behöver sådana när jag kommer ner...?

Daniel sa...

Magnus - Spännande att du testade Newtons! Ska bli intressant att höra vad du tyckte. Jag kör gärna tre intervaller istället :) känns som det är bättre att dra ner lite på farten och satsa på mängden istället nu när det r kyligt. 3x5km då alltså! :)

Västgötskan - det där gjorde du helt rätt i! -20 är i saftigaste laget!

Ingmarie - Tror inte det! Dom andra 25 löparna körde nog i vanliga skor utan att ramla så det är lugnt! Greppet är mestadels riktigt bra i skogen! :)

Anonym sa...

Ditt irrande gjorde att du fick ett par extra km jämfört med oss andra. :-)
Fästet var det inget större problem med, även utan fuskspik. ;-)
/Johan

Ingmarie sa...

Låter bra!

Daniel sa...

Johan - Jag satsade lite extra på distans och sprang tillbaka till Torup när ni var klara hos Ian. Bastun var skön! ;)

Ingmarie - oroa dig inte för underlaget!

Anonym sa...

Bastu! Är grymt avundsjuk! Hur man nu kan vara det 2 dagar efter. :)
/Johan

Magnus sa...

jepp, 3x5. då är vi iaf två...

Daniel sa...

Johan - Jag kör nästan alltid bastu i Torup efter passen i skogen. Du får hänga på!

Magnus - Deal! :)