27 mars 2012

Ett mellanting

Jag kände mig lite trött och lat idag vilket gjorde att jag ändrade på mitt planerade pass. Vet inte om det är timmen vi förlorade i helgen eller om det är alla spänningar som släpp efter fredagens glada besked som gör att jag känner mig lite mossig? Jag känner mig klart lättare på något sätt och slappnar nog av ordentligt för första gången på länge.

Planen var först att springa 14km med långa intervaller på 4x2500m men det lät för jobbigt. Tänkte sedan att jag bara kunde springa 14km lugnt men det kändes för långt och tråkigt. Det fick istället bli ett mellanting där jag dammade av ett gammalt coaching-pass från Nike med Alberto Salazar som peppar och förklarar vad man ska göra. Jag använde mig mycket av detta passet när jag började löpträna och det är trevligt att ta fram då och då.

Det är ett litet intervallpass där man på mitten springer intervaller på 4x3min till musik som passar. Tidmässigt passar det också perfekt till min runda på 10km då det består av en ganska lång uppjogg och nerjogg. Idag avverkades milen på ganska exakt 43min och det var nog precis lagom för dagen. Jag blev pigg igen utan att ta ut mig för mycket och dessutom fick jag lite tid över att busa med hunden i solen. Ett bra val för dagen!



4 kommentarer:

Västgötskan sa...

Oavsett skäl är det väl bra att du slappnar av?! ;-)

Snorkkis sa...

Ja det lär ju som ett riktigt lugnt och behagligt pass... milen på 43 min... not! :)

Johan sa...

43min som lugnt pass? Jaja smaken är ju som baken. :)Med tanke på hur mycket du tränar så är just ordet lat kanske inte rätt. ;)

Daniel sa...

Västgötskan - det är jättebra och jätteskönt! :)

Snorkkis - Intervallerna var ganska hårda och sänkte medeltempot en del ;)...annars var det lugnt ;)

Johan - Latheten var nog mest en känsla ;)....fast jag är ganska hård mot mig själv när jag inte kör mina planerade pass. All träning som blir av är dock bra träning oavsett! :)