26 mars 2012

Så skönt!

Det är ganska exakt ett år sedan vi misslyckades med vårt sista IVF-försök som vi hoppades mycket på. Att vi nu ett år senare står här med ett förmedlingsbeslut istället känns bara så skönt. Hinderbanan är över och jag börjar så smått förstå att det här faktiskt kommer gå vägen. Nu handlar det bara om att jobba med fakta och skicka papper hit och dit. Jag behöver inte hoppas längre och vara orolig för att min sjukdom ska vara i vägen för det här kommer gå vägen. Barn som behöver föräldrar finns det och det känns helt rätt att bli förälder till ett barn som redan finns! Någonstans i Kina finns också vårt barn redan vilket är en häftig tanke!


I fredags fick vi hem en tidning från vår organisation som handlar mycket om just Kina och även om barn med "special needs". Ni som har hängt med här på bloggen minns nog att vi har bestämt oss för att ta emot ett barn med special needs och även detta känns bara så bra och helt rätt!

Nu jobbar vi på för fullt med resten av papperna och idag har vi satt fler stenar i rullning så vi inte spiller för mycket tid. Egentligen är det ingen brådska men vi vill gärna att det ska rulla på nu så vi kan få iväg vår ansökan fort. Sedan är det bara att vänta och väntetiden för barn med special needs från Kina ligger på 2-6 månader från ansökan är inne tills man kommit hem med sitt barn. Ett barnbesked kommer någon månad innan man ska åka vilket innebär att man kan få ett besked ganska omgående.

Jag har idag också beställt ett nytt pass vilket kändes väldigt roligt. Normalt brukar man se fram emot en solig strand långt bort när man behöver nytt pass. Detta blir en helt annan resa där vi har två biljetter tur och tre biljetter i retur! Längtar!!!!

11 kommentarer:

Malin sa...

Gåshud!! Mycket glad för er skull!

Kram
Cillaa

messan sa...

Vad härligt...är så glad för er skull. Det känns som ett riktigt glädjeskutt i mitt hjärta.

Ert barn kommer få så mycket kärlek och värme.
Tack för de filmen, hade jag missat och den förmedlade verkligen budsakpet.
Kram tiller båda

Johan sa...

Härlig läsning! :)

Andréa sa...

Gåshud och tårar i ögonen. Äntligen är det er tur!

Anonym sa...

GULD! Lite bättre än sub 30 och NY Marathon... ;-)
/Hanna

Helena sa...

Tårar i ögonen och gåshud på armarna av att läsa! NU är det er tur! Det barnet kommer att vara så lyckligt lottat, så mycket kärlek...

Kram Helena

Daniel sa...

Malin - Känns fortfarande overkligt men det är såååå kul!!! Kram tillbaka!

Messan - Härligt att glädjen smittar av sig! :) Vårt blivande barn kommer få det sååå bra och det visar även alla fina papper vi nu har! Kram!

Johan - Visst är det! :D

Andréa - Ja äntligen börjar det närma sig vår tur! Känns fantastiskt efter att ha velat bli föräldrar i över 12år nu!

Hanna - Går inte att jämföra! Detta slå allt!!! :)

Helena - Det kommer bli så bra detta och det ÄR vår tur NU!
Kram!!!

kicki sa...

Är så otroligt glad för er skull. Ni kommer att bli tcå toppen föräldrar. Nu hoppas jag att resten av er väntan kommer att gå lika snabbt som du springer.
Stor kram till er båda

Daniel sa...

Tack! Hoppas också det ska gå fort nu även om det inte är någon stress. Snart snart snart!!!!
Stor kram tillbaka!!!

mikael sa...

Sitter och småler när jag läser inlägget och tänker på vår resa :)

Hur länge är vistelsetiden i landet?

Har ni fått en lista över vilka SN som ni kan tänka er?
Minns när vi kikade på en sån och jag förfasades över att behöva göra såna val.

Daniel sa...

Det är två veckor man är i Kina så det är inte speciellt länge vilket känns skönt.
Håller med om den där listan! Verkligen svåra val! Vi har bestämt oss för läpp-käk-gomspalt av många anledningar. En av dom största är nog för att vi har ett bra team för detta i vår närhet och dessutom finns det många barn med just detta i Kina.