17 mars 2012

Såååå trötta ben!

Trots att man är van att träna och springa så är nya saker jobbiga och innebandyn igår satte verkligen sina spår idag. Jag var riktigt trött i höftpartiet när vi startade dagens backpass men en lång uppvärmning samt stretch fick bort det värsta.

Vi skulle springa 10x1000m på bokskogens kuperade milslinga med 45sek aktiv vila rakt igenom. Första intervallerna gick helt ok men sedan kom hammaren och benen blev blytunga. Jag fick verkligen kriga i backarna och fick fin pepp av Sara och en annan kille vars rygg jag försökte hålla så gott det gick. Ian som håller i passet dök också upp på slutet och såg att jag hade det jobbigt. Han gjorde ett riktigt bra jobb med pepp och instruktioner på hur jag skulle göra för att inte tappa ryggarna framför mig. Det gav bra med energi och jag gav mig sjutton på att inte vika ner mig medan det kändes som benen skulle sprängas i backarna.

Mina snören till ben finns visst där nere någonstans..

Detta måste ha varit något av det jobbigast jag gjort på ett tag och det var nätt och jämnt jag orkade med den långa nerjoggen tillbaka. Benen kändes verkligen som snören som bara hängde från ändan på mig men det gick hela vägen och jag var riktigt nöjd att jag inte vek ner mig. Totalt blev det 20km för dagen och jag tackar mina medlöpare för all pepp idag, det hjälpte verkligen! Jag gillade också Ians avslutande kommentar med glimten i ögat när jag tackade honom...


It wasn´t pep-talk! It was orders!

6 kommentarer:

Johan sa...

Det är därför som jag gillar lördagsträningarna. Alla "orders". :)

Västgötskan sa...

Bra pepp-kamrater kan vara viktiga ibland!
Hehe! Älskar ditt foto med vinkeln för att få benen små... ;-)

Daniel sa...

Johan - Man blir en bättre löpare på många sätt! :)

Västgötskan - Visst är dom bra även om det känns ordentligt i benen idag. Benen känns fortfarande väldigt små men börjar komma tillbaka så smått :)

Ingmarie sa...

Det verkar som om de där passen blir värre och värre men jag är säker på att de ger massor tillbaks! Vila nu benen. Lite i alla fall...:-)

Lisa sa...

Så roligt att du pallar världens intervallpass (10x1000m kuperat låter till exempel dödsjobbigt) men får träningsvärk av innebandy:-)

Daniel sa...

Ingmarie - Det här passet hade inte varit så farligt om det inte vore för den där innebandyn ;) Benen vilar!

Lisa - Innebandy är något helt annat med alla start och stop. ;)