20 mars 2012

Starkare och starkare!


Jag fick en fin kick efter kvällens intervaller med klubben som blev ett bevis på att jag blir starkare och att vinterträningen har gett resultat. Vi sprang ett tufft pass på 12x1000m med 90sek ståvila rakt igenom och jag hade bra tryck hela vägen. Det är just att jag verkligen orkar hålla uppe trycket utan att tappa på slutet som är den stora skillnaden nu mot förr. Jag känner mig segare än någonsin och jag återhämtar mig också fort mellan intervallerna vilket är väldigt häftigt!

Målet med dagens pass var att hålla alla intervallerna under 3:40 men den första fick styra. Det kändes lite segt med den gick ändå på 3:35 och jag bestämde mig för att höja ribban lite och köra alla under 3:35 istället. Det var lite tufft på slutet men med fin draghjälp från en klubbkompis på den sista gick det vägen. Att träna i grupp är verkligen grymt och det här blev nog dom bästa tusingarna jag kört!

Dagens serie:

 3:35-3:30-3:32-3:33-3:31-3:32-3:34-3:33-3:33-3:32-3:33-3:31

Idag fick jag också beröm just för att det såg lätt och starkt om man jämför med hur det såg ut i höstas. Detta måste vara kvittot på all den grymma backträningen jag kört med Löparprojektet på lördagarna. Jag tyckte jag var stark förra året men nu har jag nog höjt mig ett snäpp och det ska bli spännande att få tävla lite snart. Passar också på att lägga in en före och efterbild där den ena är från min första tävling med 2 månaders löpträning och den andra är 3 år senare. Det har hänt en del med mig och i år blir det åka av!

Trelleborgsloppet 2008

Kåsebergaloppet 2011. Foto: Min mamma!

14 kommentarer:

Staffan sa...

Ojojoj vilken otroligt fin serie och TOLV intervaller, hatten av!! Det känns verkligen som om du lämnat en platå och nu klivit upp på ännu en grym nivå och det är väl inte osannolikt att den tuffa backträningen har hjälpt till. Jag tror du har en fantastisk tävlinggsäsong att se fram emot, det finns liksom ingen anledning att begränsa dig i tänket kring vad som är möjligt tidsmässigt!!

Adam Crona sa...

Ja, verkligen starkt! Du kommer nog varva mig på Söndag ;-)

Sara sa...

Fin serie!!!!! Och du har klart blivit mycket starkare, och riktigt bra på att orka hela vägen. Förr brukade du starta hårt och tappa på de sista intervallerna, nu disponerar du bättre och kör järnet fullt ut :)

Ingmarie sa...

Om du inte persar i Köpenhamn (och på alla andra sträckor) så är jag nästan benägen att säga att jag ska äta upp mina vantar!(Det finns dock såna där tramsiga faktorer som väder som gör att jag inte vågar slå vad.)
Jag tror aldrig jag kört 12 tusingar och OM jag nu har gjort det så gick de inte så snabbt!
(Känn ingen press. Känn ingen press. hehe)

Lisa sa...

Jädrar vilket pass! Och vilken skillnad, jag som börjat läsa bloggen på senare tid skulle knappt känna igen dig på bilden;)

Daniel sa...

Staffan - Känns riktigt bra nu och det enda jag har i siktet är egentligen sub3 på maran. Farten har det inte hänt jättemycket med men uthålligheten desto mer vilket glädjer mig då detta är min svaga punkt.

Adam - Det tror jag inte! Ser tävlingen mest som en kuperad snabbdistans och kommer inte ladda något speciellt för den. Du varkar själv också vara på G! :)

Sara - Ja, du vet ju hur det burkar vara när vi tränar ihop. Nu kanske jag kan orka hålla jämna steg med dig mot slutet :)

Ingmarie - känner ingen press..hehe! ;)...och jag hade aldrig tvingat dig äta upp dina vantar om du förlorat ett vad mot mig!

Lisa - Det är så häftigt att blicka tillbaka ibland och träning gör verkligen nytta! :)

Johan sa...

Milda makter Daniel..
Du har sannerligen flyttat upp en nivå.

Gabriel sa...

Det är som att jämföra en SAAB med en Ferrari. Bilderna alltså. :-)

Daniel sa...

Johan - Nu jäklar! ;)

Gabriel - haha! Tack för den! :))

Sara sa...

Ha! "Kanske orkar hålla jämna steg med mig mot slutet"
Du är lugnt mycket bättre än jag - hade inte haft en suck mot dig för tillfället!

Daniel sa...

Det tror jag nog! Vi får boka in ett pass i min backe snart. :)

Snorkkis sa...

Läste först 12x100 m och tyckte det lät tillräckligt tufft, men missade ju en nolla. Grymt pass! Och vilken förändring! Och då var du inte i så dålig form 2008 heller.

Daniel sa...

Du har ju hängt med här sedan jag började blogga och visst har det hänt en del. Det var från dig jag först hörde att det kallades tusingar! :)

http://mina-utmaningar.blogspot.se/2009/07/147-traning-igen.html

12x100 kan också vara jobbigt! ;)

Snorkkis sa...

Haha - tror jag hade problem med intervallerna även på den tiden :) Some things never change...