18 apr. 2012

Intervaller och uttagning

Igår blev det långa intervaller med klubben vilket blev första löppasset sedan tävlingen i lördags. Kroppen svarade hyffsat men mitt huvud var någon annanstans och rätt som det var hade jag sprungit 4x2500m. Stabilt var det var ordet för passet och intervallerna landade på 9:21-9:20-9:17-9:17 vilket jag var nöjd med.

Anledningen till att mitt huvud inte var med mig är naturligtvis det här med uttagningen till Gladiatorerna som är både nervöst och spännande. Det finns också en del praktiska saker att ta hänsyn till och det är verkligen snabba puckar. Nästa måndag ska jag vara i Stockholm för uttagningen och skulle jag gå vidare finns det fler saker att ta hänsyn till. Det kanske låter som jag tar ut något i förskott men det gör jag definitivt inte, ska jag vara med vill jag dock kunna gå in helhjärtat annars får det vara.


Jag måste också spendera lite mer tid i gymmet då jag inte är nöjd med styrkan. Vet inte vad det blir för grenar exakt men jag vet vad dom hade på uttagningarna förra året. Vissa grenar vet jag att jag kan krossa i så som Beeptest och Harres-test ifall dom kommer med. Sedan är det ju det där med styrkan där man nog måste vara crossfit-kungen för att verkligen äga. Jag hoppas jag ska kunna få upp styrkan lite till innan det är dags och med adrenalinpåslaget ska det gå att få godkänt i dom här momenten. Måste också hitta ett rep jag kan klättra i då jag inte gjort detta sedan skolan!

Det handlar också mycket om personlighet med intervjuer och annat spännande. Under uttagningen förra året vet jag att deltagarna även fick pitcha sig själv framför en tv-kamera och det gäller att vara kaxig. Jag är nog inte den mest kaxiga i min vardag men när det gäller tävling är det inga problem. Intrycket man ger under hela dagen är också viktigt!

Detta ska bli så grymt kul och jag känner mig riktigt taggad för uppgiften!

16 kommentarer:

Elin sa...

Blir du uttagen kommer jag och Andreas och hejjar på dig i Karlstad om vi har möjlighet!! Vi kommer tänka på dig nästa måndag och skicka en massa kaxighet!

Boremalm sa...

Häftigt! Lycka till med uttagningen, jag tror du kommer äga ganska mkt.

Daniel sa...

Elin - Tack för det och ni är välkomna att titta om jag går så långt.

Boremalm - Härligt att du tror det! Kan jag bara få ordning på styrkan bör det finnas hopp :)

Snorkkis sa...

Gosh så spännande! Coolt att man känner en som varit med i uttagningen till gladiatorerna och som springer maran under 3h!

Katarina M-I sa...

All in Daniel!!!
Så maxat och så rätt.

Du har det bästa av två världar, ödmjukhet OCH självförtroende.

May the force be with you!!!!

Annika sa...

Vi är nog många som tror på dig grabben!! Så målmedveten, ja herregud jag blir förvånad om vi inte ser dig nästa säsong! Hitta ett rep du, vem har klättrat sedan skolan? Efter att läst din blogg tror jag på dig och önskar dig lycka till! Ha kul också nu när det inte var någon tjatig försäljare...

Daniel sa...

Snorkkis - Du är för härlig! ;)

Katarina - TACK! Känner mig laddad men är väldigt osäker på min styrka. Får väl väga upp det med annat ;)

Annika - Tack för pepp och stöd! :) Min vilja brukar ta mig långt men detta kommer bli riktigt tufft! Visst ska jag ha kul! :)

Malin sa...

Fasen vá kul!!! Du är en sån jädra förebild, Daniel. När jag fick ms så trodde jag det "rörliga" livet var slut men så hittade jag dina inlägg på ms-portalen och det fick mig att känna glädje igen. Nu bara jag springer å springer....life is wonderful! Hoppas, hoppas du blir antagen!!!

Kram Malin "cillaa"

Daniel sa...

Hej Malin! :D
Om du visste vad glad jag blir över att höra detta! :) Så kul om jag kan "smitta av" mig lite! :) Träning är verkligen bra medicin och kul att det går så bra för dig! Livet behöver verkligen inte bli orörligt efter en diagnos. Trodde själv också detta men jag hade fel ;)
Spring på bara!!!
Kram!!!

Lisa sa...

Men shit vad spännande!!:) först läste jag serverats i lägget om chins och fattade inte va det var för utmaning, men gladiatorerna! Vad roligt! Tror uthållighet är sjukt viktigt, iaf för hinderbanan. Men sen har man ju den där armcyklingen.... Det är ju så mkt teknik!

Lisa sa...

Serverts skulle vara "det översta". Jäkla auto-correct...

Daniel sa...

Haha! Det där auto-correct är lustig ibland! :)
Mycket teknik, styrka, taktik och uthållighet krävs. Man måste också kunna ta smällar! :)
En underbar utmaning! :)))

Rosenblom sa...

Coolt med uttagning. Oavsett hur det går är det en upplevelse. Jag var med i uttagningarna till Vem kan slå Filip och Fredrik någon av de första säsongerna. Känner igen dina funderingar. Krossade på beeptest, fotbollsslalom samt någon hinderbana med bom och plint och grejer. Men så var det det där med styrkan. Farmers walk var inte riktigt min grej. Inte heller kulstötning eller chins. Jag försvann efter tre heldagar av tester när 28 blev 8. Känslan är, trots att jag brast i styrka, att jag bommade i sista intervjun/pitchen. Jag tror att man måste ta den på största allvar. Lycka till.

Daniel sa...

Hej Rosenblom! Det var inte igår! Ser att du är igång och bloggar igen :)...det hade jag missat!

Då är jag inte ensam om att ha funderingar inför något sådant här ;). Tack för tipset angående pitchen. När det gäller Gladiatorerna så tror jag också detta är viktigt här och att man ger ett bra intryck. Tror fysik och personlighet är 50-50.
Jag ska jobba med pitchen! Helt klart! Har redan fyllt i en djupintervju också som jag tyckte kändes bra....får se vad dom tycker ;)

Rosenblom sa...

Det är inget du behöver be om ursäkt för. ;) Det är ju bara någon vecka sedan. Ambitionen är att hålla ihop en längre tid nu. Om kroppen håller och om jag känner att det ger nåt.

Så här skrev jag 2009 efter mitt casting-äventyr... http://rosenblom.org/running/2009/om-att-snubbla-pa-mallinjen/

Och för sakens skull... Vi var tydligen 30 (inte 28). Och 3000 från start. Det ska jag ta med mig nu i jakten på nytt självförtroende.

Daniel sa...

Då ska jag läsa igenom ditt inlägg!
Oavsett hur det går på uttagningen så blir man ju en erfarenhet rikare och man lär sig lite mer om sig själv ;)
Lycka till med "jakten"!