1 apr. 2012

Vad många och vad trevligt!


För två veckor sedan fick jag och min vän Mikael en idé att vi skulle köra ett långpass längs Skåneleden då vi båda behövde ett lugnt och fint pass upp emot 3 timmar. Vi tänkte också det kunde vara trevligt om fler hängde på så Mikael satte ihop ett evenemang på Facebook. Det visade sig att vi inte var ensamma om att vilja springa långt i fin natur och vi blev väldigt många för dagen. Tillräckligt många för att vi skulle få skäll av en dam som tyckte vi skulle parkera på ett annat ställe trots att vi stod på en allmän parkeringsplats.


Vädret var lite kyligt för dagen men perfekt att springa i och även en sol fick vi känna på. Det var lite svårt att hålla ihop grupperna och vi sprang fel några gånger men alla hittade till slut. Dom nästan tre timmarna gick rykande fort och när vi var klara ville jag springa mer, det är bara så mysigt att springa runt där ute!


Kroppen svarade riktigt fint idag vilket var väldigt glädjande! Jag brukar känna mig ganska tömt när jag kommer upp mot 2½ timme trots lugnt tempo men idag var det bara att flyta på. Det kan också bero på att jag testade springa med sportdryck idag vilket jag annars inte gör. På Köpenhamn marathon kommer dom servera Powerade så jag tänkte det kunde vara bra att testa lite inför loppet. Inga problem där heller vilket var väldigt skönt och dagen blev en fin avslutning på ännu en lyckad träningsvecka. Trots lite löpning i mitten av veckan kom jag ändå upp över 70km och jag fick dessutom kört en massa välbehövlig styrka.

Vill tacka alla trevliga löpare som dök upp idag!
Vilken söndag det blev!


15 kommentarer:

Malin L sa...

Trevligt var ordet sa Bull :) Tack för idag, vilken härlig tur det blev!

Anna (Orka mera) sa...

Himla trevligt initiativ!!! Hoppas på fler sånna här grejer, det förgyller ju vilken söndag som helst! Hoppas ni får en trevlig kväll och god mat :)

Anonym sa...

Tack för att man fick följa med

MVH Erpur

Västgötskan sa...

Härligt!
Din mobilkamera lyckas alltid med att få världen att se lite "rundad" ut. T.o.m. platta skåne fick lite backar. ;-)

Suzan sa...

Härligt!

Ingmarie sa...

Fantastiskt! Hur är underlaget på den där leden?
Och hur går den? (Början/slut?)

Johan sa...

Härlig tur på grusväg och stigar. Underbar natur när vi sprang runt Häckebergasjön. Härligt gäng. eEtt härligt intiativ helt enkelt. :-)

Daniel sa...

Malin - Tack själv! Alltid lika kul att springa ihop! :)

Anna - Lika hungrig som jag var innan lika mätt är jag nu ;) Tänkte vi kunde se om vi kunde göra en repris någon helg efter midsommar. Lite annat upplägg kanske och en ny runda :)

Erpur - Trevligt att du dök upp! Ses på Sydkustloppet! :)

Västgötskan - Vidvinkel gör att allt ser lite böjt ut ;) Fast där fanns backar!

Suzan - Häng gärna på någon gång!

Ingmarie - Slingan vi sprang på idag bestod enbart av grusvägar och skogsstigar, väldigt skonsamt och bra. Skåneleden slingrar sig lite hit och dit och idag valde vi en slinga runt Häckeberga Naturreservat med start och mål på samma ställe. Du hittar den här!

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=fixeasqbzwvggvcf

Johan - Huvudet på spiken! och så roligt att så många dök upp och vi slapp ju dessutom grisvädret vi har här nu. Det var ju nätt och jämt man ville gå ut med hunden ;)

Mikael Björk sa...

Jag filar på nya evenemang. Håll utkik!

Daniel sa...

Lite åt sydost kanske? ;)

Therese sa...

Behöver jag säga att jag är avundsjuk?! Så himla härligt det verkar ha varit när jag läst runt på lite olika bloggar. Själv harvade jag runt min träningsvärkande kropp (som protesterade vilt efter säsongens första mastodontbackpass och ett enormt styrkepass inspirerat av simmarnas uppe-på-land-träning) 15k igår, och jag höll på att avlida. Så jag gjorde nog bäst i att inte följa med er för då hade jag definitivt dött. ;) Men åh vad jag önskar att jag hade orkat!

Elin sa...

Ett jättebra initiativ!! Synd bara att jag inte var hemma och kunde följa med... Gör ni om det så säg till så hänger jag med!
Och vad gäller Powerades sportdryck så är det den som jag tycker är enklast att ha med sig, då den inte smakar så "tungt" som många andra gör. Man kan dessutom köpa den i pulverform på de lite större Coopaffärerna, och då blir den riktigt billig! När man har den i pulver kan man ju även späda den som man själv vill, vilket jag tänker utnyttja under Lejonbragden och göra den lite starkare än den man köper på flaska:-)

Daniel sa...

Therese - Det hade nog blivit för tufft att komma ner på vårt pass låter det som. Klokt beslut! Vi kommer köra fler pass av detta slaget och jag hojtar till när det är dags! :)

Elin - Självklart kommer vi göra om det! :)
Angående Powerade så tycker jag också den är helt ok till skillnad från många andra. Gillar att den inte är så skarp men färgen kunde varit en annan ;) Tack för tipset med pulver, kanske ska investera lite nu till vårträningen? :)

Ingmarie sa...

Tack!

Daniel sa...

Det var så lite! Tar gärna med dig på Skåneleden någon gång....