17 maj 2012

Bra förutsättningar

Allt är verkligen som bäddat för att jag ska ha bästa förutsättningarna på söndag. Jag har bara sprungit två marathon innan detta och det har varit i New York och i Stockholm. På dom marorna har jag inte haft så bra förutsättningar som jag nu har inför Köpenhamn. Jag är ledig torsdag-fredag-lördag och kan verkligen vila upp mig utan att behöva stå och jobba på industrigolv in i det sista. Behöver inte heller fara ut tidigt till start som i New York där man måste vara ute på Staten Island i ottan.

Vi kommer åka över till Köpenhamn på lördag och har bokat ett mysigt hotell där jag kan gå till starten. Det ska också bli trevligt att gå på marathon-expon under lördagen och kolla på lite löparprylar i lugn och ro samt hämta ut startpaketet. Under loppet kommer jag också ha bästa hejaklacken och jag tror det kommer vara runt 10 pers som jag känner som kommer stå utmed banan. Banan är dessutom är väldigt publikvänlig och man behöver bara röra sig inom några kvarter för att kunna se löparna vid flera olika distanser.


Vädret ser också perfekt ut med undantaget för lite väl mycket vind kanske, det är dock tidig start kl 09:30 och det ser inte ut som vinden kommer öka förrän på eftermiddagen. Förhoppningsvis ska jag vara i mål vid 12:30 vilket gör att jag borde slippa det värsta. Efter att ha gått igenom banansträckningen tror jag dock den blåser från rätt håll och på dom känsliga partierna kommer vi ha vinden från sidan.

Jag gillar också bra väder för det gör att det kommer ut publik vid banan och jag har en känslan av att det kommer bli värsta folkfesten bland alla glada danskar. Loppet är större än vad jag först trodde med ca 11 500 anmälda löpare och man har också tagit fram ett eget öl inför loppet som alla deltagare får vid målgången. Börjar redan längta efter den där ölen! :-)Nu ska jag fortsätta att ladda mentalt här och för er som ska springa vill jag tipsa om Jonnas inspirerande berättelse från 2010 som jag läst några gånger. Jag läser också mina egna berättelser från mina förra marathon för att jag kunna planera bättre i Köpenhamn men framför allt för att komma ihåg känslan när man korsar mållinjen. När man väl korsar den är det verkligen värt allt som en mara innebär och man mår så förbannat bra. Den känslan ska jag försöka ha med mig under hela loppet på söndag!


Stockholm 2010 tillsammans med Staffan (Kingen)!New York 2009


9 kommentarer:

Elin sa...

Vi åker till Köpenhamn redan imorgon, så ska bli en riktigt skön helg. Har stora förhoppningar på loppet och hoppas att jag klarar komma neråt 3.30, men jag blir i vanlig ordning glad bara jag kommer i mål:-)

Ska se till att Andreas håller utkik efter dig och hejjar! Kanske springer vi på varandra någon gång under loppet också!:-)

Lycka till i vilket fall!!

Andréa sa...

Jag tror att det kommer gå jättebra! Det ska bli så roligt att följa dig!

Anne sa...

Heja dig Daniel!!!

Anonym sa...

Denne øl skal blive dejlig!

MVH Erpur

Suzan sa...

Lycka till!

Staffan sa...

Wohoo, det här blir grymt kul! Åk över sundet full med självförtroende och bra känsla på Lördag Daniel! Jag finns med dig i tanken när jag är ute på mitt sista marathonförberedande långpass på söndag förmiddag!! skickar över all pepp, styrka och positiv energi jag förmår, Snabb-Stark-Lätt!!

Johan Reberg sa...

Lycka till Daniel

Helena sa...

Helg og lykke! Full fart min vän, det här fixar du så fint!

Lycka tillkramar//Helena

Daniel sa...

Elin - Härligt att åka över i god tid! Fint väder idag också! :)
Jag ska hålla ögonen öppna efter dig. Lycka till själv!

Andréa - Härligt att "följer med". Förhoppningsvis kommer tjänsten på FB att funka och där får du upp alla mellantider :)

Anne - Tack! :D

Erpur - Skål på det! :)

Suzan - :D

Staffan - Tack för det! Ska tänka på ditt mantra när det blir tufft!

Johan - :D

Helena - Ska göra mitt bästa! Kram tillbaka!