15 maj 2012

På banan igen

Mitt projekt att försöka få ordning på kroppen inför maran på söndag verkar ge resultat. Nu i efterhand är jag glad att jag avbröt söndagens snabbdistans då kroppen inte ville springa. Tror den mådde bra av vilan istället och jag försöker också vila lite extra till vardags samt låter bli ett stressa. Mycket och bra mat försöker jag också få i mig och det känns som kroppen tackar och tar emot. Ett av recepten är min vän Katarinas "mirakelspenat" som jag vet gör nytta för mig. Har slarvat lite med denna senaste tiden men nu är förrådet välfyllt här hemma och apelsinerna är riktigt fina och goda just nu.


Idag var jag tillbaka på banan i dubbel bemärkelse då jag vara nere och sprang intervaller på bana med klubben. Jag märkte direkt att kroppen kändes bra under uppvärmningen vilket gladde mig. Egentligen skulle jag inte prata sjukdom mer denna veckan men jag måste bara berätta att mina luftvägar fortfarande blir bättre och bättre efter att jag slutat med min bromsmedicin. Helt plötsligt kan jag andas när jag springer och jag tror nästan jag har glömt hur det ska kännas. Konstigt hur man kan vänja sig vid vissa tillstånd!?

Ikväll sprang vi lite olika pass då några nyss sprungit i Göteborg och jag själv sprang 300:ingar tillsammans med min vän Magnus som också ska springa maran på söndag. En riktigt trevlig och duktig löpare som ni kan läsa mer om inne hos Staffan. 

Det blev 8x300m med ca 60sek gåvila rakt igenom och totalt för kvällen blev det 8km. Det var riktigt skönt att få känna på lite fart och det här passet behövde mitt huvud nu innan maran. Kroppen kändes kanon och det var bara att dra på utan några som helst protester. En ren befrielse på många sätt och jag blir mer och mer hoppfull inför söndag. Lite mer vila och energi på detta så kommer jag vara redo!

Tiderna för intervallerna

7 kommentarer:

Anonym sa...

Oj du ær snabb!

Erpur

Daniel sa...

Brukar kunna dra på bra när det gäller korta intervaller. :D
Fast jag vill bli snabbare!

J sa...

Hej Daniel,
jag har läst din blogg av och till i drygt ett år och blir alltid lika imponerad när läser om dig. Jag älskar med att springa, men är inte alls på din nivå=) Jag ska iaf springa Köpenhamn Marathon jag med, men har tyvärr haft en del problem med en hälsena och pollenallergi så motivation har trytit en del. Men efter att ha tittat in till dig igen så känns dessa problem ganska små och jag blev med ens riktigt motiverad igen! Ville bara säga det och tacka för en super inspirerande blogg! Och hoppas att allt går bra för dig!

Västgötskan sa...

Vad härligt att läsa att det känns bättre igen! Hoppas verkligen att det håller i sig, för din skull. :-))

Kram!

Daniel sa...

J - Tack för fina ord! Vad glad jag blir av att höra detta! :D
Hoppas hälsenan är med dig på söndag och lycka själv till på loppet. Ser ut att bli en fin dag! :)

Västgötskan - Det är verkligen skönt och jag hoppas det ska kännas bra på söndag också.
Kram!

Lisa sa...

Bra fart! Skönt att få upp lite speed inför loppet, och ser ut att bli bra förhållanden:) Lycka till i helgen, och njut av stämningen lite åt mig också!

Daniel sa...

Tack! Fart är aldrig fel! :) Ska njuta lite åt dig också och jag hoppas kunna dela med mig av en trevlig berättelse efter loppet....