20 maj 2012

Hemma från Köpenhamn


Tänkte bara berätta lite kort om hur det gick i Köpenhamn och det är möjligt det kommer en längre rapport senare.....

Eftersom löpningen inte gått så bra under våren ställde jag egentligen in mitt ursprungliga mål på sub3 men nu när maran närmade sig bestämde jag mig ändå för att göra ett försök med risk för att det skulle bli pannkaka av allt. Man faller tungt om man satsar för hårt under ett marathon!

Det gick kanon under första halvan av loppet och jag hade verkligen luft under vingarna! Prickade in halvmaran på 1:29 men sedan sa benen stop. Precis samma känsla som jag haft under dom senaste tävlingarna och det fick bli plan B. Plan B handlade bara om att överleva loppet på bästa sätt samt försöka behålla en positiv inställning hela vägen. På något sätt var plan B tuffare än plan A för det är lätt att springa när kroppen vill och när den inte vill ställs man verkligen på prov. Jag fick kriga enormt med mina ben under andra halvan, det blev också varmt vilket inte gjorde det lättare men det var inte värmen som ställde till det idag. Det var min kropp som av någon anledning inte är uthållig längre.

Det fanns dock ingen anledning till att misströsta för jag visste att detta kunde hända och dessutom hade jag grymmaste stödet längs banan. Publiken i Köpenhamn var helt underbar och dessutom hade jag bästa supporten i form av min fru, föräldrar, en arbetskompis med fru, Pernille plus några till och sist men inte minst en ambulerande hejaklack i form av mina vänner Åsa, Sara och Anna. Totalt tror jag dom hejade på mig vid 12 olika ställen längs banan vilket verkligen behövdes under andra halvan, hejaklacksintervaller kallades visst passet! :)

Hörde att dom fick ihop hela 20km när dom kutade runt och dessutom fick dom hoppa över spetsiga staket. Gå gärna in här och här för att läsa om deras äventyr! Stor kram till er för allt stöd och snabba var ni också!!!

Bild lånad av Anna

Jag trodde att andra halvan skulle kännas väldigt lång men med allt detta stödet gick tiden riktigt fort och jag misströstade aldrig trots att jag fick slita ordentligt. Kroppen skrek stanna men det var en sådan grym upplevelse som vägde upp det hela och trots att jag sagt att jag inte ska springa fler maror efter denna så kommer jag längta efter Köpenhamn igen!


Vid 38km kostade jag på mig ett litet glädjeskutt för jag visste att jag nu skulle fixa loppet. Nu var det bara att hålla i sista biten och publiken fortsatte vara grym hela vägen till målet. Det var värsta folkfesten och det var en glad Daniel som korsade mållinjen 18min senare än planerat. Tiden 3:18 räckte till plats 634 av dom totalt 12 000 löparna och det fanns inget att hänga läpp för. Jag visste att jag satsade högt idag och någonstans känns det ändå som jag fixade loppet på bästa sätt. Har inget att ångra och är grymt nöjd med mitt tredje marathon! Stort tack till alla som stöttat mig från alla håll!!!25 kommentarer:

Lennart sa...

Vad bra att du är nöjd Daniel och att du inte misströstar. Jag förstår hur du känner.

Jag misslyckades också i London (30 min sämre än planerat, och 17 min sämre än pers), men är oerhört glad för att jag fick uppleva maran och den fantastiska publiken. Pers och tidsmål kanske inte alltid är allt... :-).

Visst skrev du "ingen mer mara...", men London var riktigt mäktigt. Kanske kan vara något för en som sprungit NYCM :-).

Anonym sa...

Daniel, jag vill att du tar tillbaka ditt beslut att inte springa fler maror! Det finns væl en gnutta chans att man ser dig i Køpenhamn igen? før visst var det hærlig stæmning! Bra kæmpat.

MVH Erpur

Ingmarie sa...

Jag tycker du sprang fantastiskt bra! Var inte för hård mot dig själv Daniel. Du har haft en tuff period på många vis och även roliga saker tar energi. och du vet väl, man ska aldrig säga aldrig. :-)

Andréa sa...

Jag tycker det är väldigt starkt att fortsätta vara glad och peppad trots att du insåg att målet försvann. Stort grattis till din fina prestation!

mikael sa...

Härlig läsning!
Trots bakslaget så blir jag glad över att läsa inlägget. Älskar din härliga inställning. Hur gör man?

Köpenhamn låter som ett trevligt maraton. Jag tänkte ju börja träna inför en mara när den här säsongen är över och en resa till Danmark hade ju varit skoj.

anneliten sa...

jaghar en svag aning om att du sa att Stockholm maraton var din sista mara. Hmm. Man kan ändra sig. Och man får ändra sig. Underbar inställning du har!

anneliten sa...

Och med underbar inställning menar jag kämparglöden och den positiva andan trots missat mål - inte inställningen att inte springa fler maror :-)

Magnus83 sa...

Bra krigat, Daniel.
Jag hade precis samma upplägg som dig. Gick ut för hårt (satsade på 3.20) tappade rejält vid 30K och gick in i väggen, men lyckades tack vare publiken gå in på nytt PB 3.30.40. Det var tufft igår.

Anonym sa...

Hej Daniel!

Trevligt att läsa dina löparinlägg!

Gratulerar till en härlig prestation!!

Jag var även i Köpenhamn och sprang i söndags, min första Marathon. För mig var det värmen som knäckte mig. Stapplade in på 3:53:05. Höll enligt plan 5 min /k fram till 30k men sen blev det precis som för dig, en kamp mot värmen och kroppen.

Har även sett på FB (via Christer Hallgren) att ni är nära en adoption. Underbart! Är själv adopterad från Sydkorea.
Önskar er all lycka till!

Hälsningar från Olof Ostrander
(Vi satt tillsammans på Tre Lyktor efter Sydkustloppet)

Staffan sa...

Likt flertalet andra kan jag bara hylla och berömma din attityd och din inställning när nu inte tiden blev vad du tänkt! Jättestarkt att ändå kriga på och behålla en positiv inställning trots att tiderna började rinna iväg.

En egen ambulanderande hejarklack måste vara härligt att ha. Slutligen, fantastiskt och lite galet att göra ett sånt där skutt efter 38km löpning, var du inte rädd för att vara så stel att du skulle bryta något vid landningen, ha ha!

Fler maror eller inte, du är en sann inspirationskälla, för mig och många många andra!!!

Emilia sa...

Vad härligt att höra och vilken prestation! :) Du är grym Daniel!

Anna (Orka mera) sa...

Grattis igen till en grym prestation! Håller med tidigare talare, din inställning är beundransvärd. Det var så roligt att följa dig på nära håll och jag gör det gärna fler gånger om du skulle ångra dig angående det där med fler maror :)

Västgötskan sa...

634 av 12.000...?!
Vet att din kropp inte gjorde som du hade planerat, men det är (i mina ögon) ändå tokbra! Blir inte resultatet som man vill, får man se de små glädjeämnena. :-)

Skitbra gjort, Daniel!
Kram

Daniel sa...

Lennart - London låter mäktigt och visst är inte tidsmål alltid viktigt. Tyvärr får jag nog insé att det är med långa distanser inte passar mig. Får kanske uppleva London från sidan någon gång, det hade också varit kul! :)

Erpur - Visst var det fantastiskt och det är fullt möjligt jag är där nästa år fast då står jag vid sidan med en öl i handen och hejar ;) Bra jobbat själv!

Ingmarie - Tack för det! :) Visst ska man aldrig säga aldrig fast detta var nog min sista mara. Min kropp är inte byggd för att springa långt.

Andréa - Tack! Tyckte jag lyckades bra med plan B och bröt aldrig ihop! :)

Mikael - Kan starkt rekommendera Köpenhamn. Klart bättre publik än i Stockholm! :)

Anneli - Tror jag sa att jag aldrig mer skulle springa en mara på våren för den där vinterträningen är tuff. Härligt att du gillar min inställning och visst får man ändra sig ;)

Magnus - Härligt med nytt pers! Grattis! Visst var det tufft men det vägdes upp av den fantastiska publiken! :)

Olov - Tack! Kul att du tittar in här! Det var trevligt att prata med dig på Lyktorna! Grattis själv till första maran och det var en bra tid trots värmen.
Våra adoptionspapper är nu på väg till Kina så snart kan det hända häftiga saker. Tack för lycka till:et och lycka själv till med fortsatta satsningar!

Staffan - Hättetack för alla värmande ord både här och på FB. Kul att jag kan inspirera tillbaka trots att jag inte är så grym på det här med att lägga upp en mara rätt ;)
Angående hoppet så var jag ordentligt uppvärmd innan ... hehe! ;)

Emilia - Det värmer att höra trots att jag inte lyckades med målet! Tack!

Anna - Tack och tack igen för grym support! Tar gärna emot ditt stöd fler gånger! :) Nästa år tycker jag du ska satsa på Köpenhamn så ska jag heja tillbaka! ;)

Daniel sa...

Västgötskan - Tack! :D Är grymt nöjd med att kunna placera mig så högt upp trots en dålig dag och det var många som hade det tufft i värmen.
Kram!

Snorkkis sa...

Så fruktansvärt starkt psyke du har. Och stark löpare också. Härligt också med supporters på 12 ställen - kändes säkert kanon!

Anonym sa...

Daniel

Ingens kropp ær gjord før en mara! Distansen ær djævulsk och det ær sællan man upplever flyt under en mara. Allt måste stæmma. Det har varit grymt inspirerande att læsa om ditt mål och dina tævlingar i vintras och som oftast ær strævan roligare æn slutmålet. Din blogg har taggat mig igenom vinterns træning.

MVH Erpur

Olov sa...

Hej.
Tycker att du krigade på bra, skönt att du inte bröt ihop när det började kännas tungt.
Jag följde dig på den där appen i min iphone, rikitgt smidigt app måste jag säga.
Förstod efter halvmaran att det var tungt för dig.
Förstår dig när du säger att det här var din sista mara. Du är ju grym på kortare distanser.

Sara sa...

Du vet redan vad jag tycker! Och jag hejar på dig vilken dag som helst igen (förutsatt att jag inte själv springer för livet för att inte tappa din rygg :) )

Helena sa...

Amen grymmebra! "Du har bott vid en landsväg i hela ditt liv"... nja kanske inte, men många mil har du kutat där. Fantastisk prestation, vilken kille du är :-D

Kram Helena
(som glädjande nog kan berätta att vi nog lyckats övertala svärmor att ha middag på söndagen, så vi kan komma och det ska bli superskoj!)

LOPARJANNE sa...

Grymt jobbat! Bara att få till det där skuttet, skulle vilja se mig själv utföra det efter 38 km... Eller inte! ;)

Grattis!

Daniel sa...

Snorkkis - Visst var det kanon och jag hade ju felr supporters än detta så det blev nog på över 20 ställen! :)

Erpur - Tack för dom orden, det värmer och kul att jag kan inspirera! Du har rätt att ingen är gjord för att springa en mara ;). Jag kommer fortsätta springa här och jag hoppas du hänger på! Har lite nya målsättningar på gång :)

Olov - Kul att appen funkade bra! Har hört från andra håll att den också varit kanon. Hoppas denna tjänsten kommer på fler lopp framöver! Kortare distanser passar mig definitivt bättre! ;)

Sara - Tack för dom orden! Härligt att höra! :) Vi får väl se till att få dig under 37min snart ;) Kram!

Helena - Många mil längs landsvägen har det blivit! ;)
Härligt att det löste sig på lördag! Det kommer bli kul! Kram!

Janne - Tack! Det finns en risk med att ta ett sådant hopp men just då kunde jag inte låta bli. :)

Anne sa...

Wow, alltså! Här behövs då sannerligen ingen mental coach - är grymt imponerad av dig Daniel! Kram

Lisa sa...

Shit vad bra jobbat (speciellt skuttet på "stumma" ben!) Du ser jäkligt pigg ut på bilderna;) Grattis!! Hoppas att krämporna släpper snabbt, tills dess får du "njuta" av att känna att kroppen fått jobba...

Daniel sa...

Anne - Jag hade ju bra stöd längs banan och dessutom var jag beredd på att detta kunde hända ;). Kram tillbaka!

Lisa - Tack! Pigg i sinnet hela vägen, pulsen var också väldigt låg. Det var bara benen som inte ville fast hoppa ville dom visst ;)