17 juni 2012

Bryter ihop

Malmömilen gick inte alls som jag tänkt idag även om jag tyckte jag gjorde allt rätt. Min plan var att försöka hitta flytet i löpningen och få till ett snyggt lopp hela vägen utan att känna för mycket press över tiden som fick komma i andra hand....

Precis som planerat lät jag mig inte ryckas med i starten och jag släppte löpare jag annars brukar ta rygg på. Jag var nöjd med min öppning och kroppen kändes bra fram tills halvvägs då jag tänkte öka lite och börja plocka placeringar. Tyvärr gick det inte öka och det gick inte ens hålla det tempot jag höll utan fick släppa av för att orka med. Det handlade inte om att jag inte hade pannben för att pressa för jag fick verkligen kämpa och pulsen stack iväg trots att jag sprang långsammare än 4:00-tempo.

Det var ganska knäckande och istället för att få till den där känslan av att vara stark på slutet som jag var ute efter blev det tvärt om och jag fick släppa placering efter placering medan jag fick jobba hårt för att hålla tempot uppe. Jag kom i mål på 39:15 och det blev inget snyggt lopp!

Dagens tider

Jag var inte så knäckt just efter målgången för loppet i sig var väldigt trevligt. Jag slutade också på plats 71 av dom totalt nästan 4000 löparna och var även snabbast av mina arbetskamrater! Sofie var också grym och gjorde ett riktigt fint lopp vilket var glädjande!


Efterhand som jag börjar få lite distans till loppet känner sig dock tävlingsmänniskan i mig ganska knäckt och funderar på att börja spela schack eller något annat lugnare. Det inte blir inte några tävlingar på ett tag nu och självförtroendet är kört i botten. Jag får se vad som händer och jag kommer säkert hitta en plan jag tror på för något måste göras innan jag börjar tävla igen, det här fungerar inte längre!

17 kommentarer:

Lennart sa...

Daniel: Det gick bara åt helv-te idag. Det är ingenting mer med det! Det kanske kändes tungt och jag tror att en person av din kapacitet går och småskäms lite för sluttiden (även fast det är snabbare än vad jag har sprungit :-)).

Jag är tänmligen tvärsäker på att du kommer tillbaka. Några intervallpass så är du nere på 36-37 minuter igen. Strunt i det här nu, och ta nya tag!

Du har så otroligt mycket löpning i dig så jag tror att redan nästa lopp kommer att kännas bättre.

partajsmurfen sa...

Jag sikta på 38:30 men banan var tung att springa. Vinden låg fel i västra hamnen och värmen gjorde sitt. Många kom inte upp i normal kapacitet. Vill du hitta formen har jag en bra backe i b-flo som är 300 m o stiger ca 50 m upp. Välkommen!

partajsmurfen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Staffan sa...

Jag förstår att du inte är nöjd med tiden! Även fast den är helt OK så är den inte Du och Din kapacitet! Vad det nu än beror på så tror jag det är viktigt att hittar glädjen igen så att inte den negativa spiralen fortsätter!! Du är en fantastisk löpare Daniel men just nu får du av någon anledning inte riktigt till det men du kommer tillbaka det är jag helt säker på!!

Och att komma topp 100 bland 4000 löpare och att slå jobbarkompisarna kan väl inte vara helt fel! Du får strö salt i deras sår genom att helt sant påstå att det var ett av dina sämre millopp ;)

Andréa sa...

Tråkigt att det inte blev som du tänkt dig. Man vill ju liksom helst persa, eller åtminstone springa på tider därikring. Men under 40 är ju ändå en riktigt bra tid så jag hoppas du kan glädja dig lite när du smält det hela. Bra kämpat!

anneliten sa...

Jag kan tänka mig att det leder till en del extra oro också, när kroppen inte svarar. En oro som många av oss som tar friskhet för given (farligt) inte behöver tampas med. Men att springa under 40 minuter - det är jävligt bra även om du gjort bättre. Det är många som aldrig lyckas med det. Kom ihåg det! Och så kul att det blivit vanelöpare av Sofie!

Ingmarie sa...

Finaste Daniel. Du ÄR en löpare och som sådan händer det här ibland. Det går upp, ner och sen upp igen. Jag lovar att det vänder! Var besviken, sur och deppig ett tag men vänd sedan dina tankar och knyt den där näven igen. Både du och vi vet att du kan.Fundera på om du ändrat något i din träning/ditt liv som kanske kan vara till nackdel. (?)
Ibland är det också som så att när livet äntligen rullar på fint (det är ju mycket positivt som hänt för er!) så är det som om man får punktering trots att man tycker allt borde vara lätt!
Keep it up and you will be kept up!
KRAM

Olov sa...

Hej Daniel.
Andra halvan av loppet ser tung ut. Men du gjorde ju trots allt under 40 min vilket inte är så kasst ändå, men jag vet att du ville mer...
Bryt ihop, vila o kom sedan igen med nya krafter. Lycka till

Monika sa...

Daniel, tufft att hamna i en svacka förstår jag. Du kommer säkert igen, det ser nog din skalle till om inte annat!!


Även om jag som nybörjare är i en helt annan liga än du Daniel så är min känsla idag också tuff.

Det var ett tungt lopp för många har jag förstått och för mig gjorde den tunga luften och mängden gräspollen i luften att jag fick ett total brejk vid gräsfälten i hamnen. (Förutom den andra skiten är jag nämligen gräsallergiker) Fick gå ner på nästan gå-tempo i 2km. Men skam den som ger sig. Fullföljde loppet lååååång från mitt mål men de 8 jag sprang sprang jag på 5,56 tempo vilket säger mig att målet på 55 är inom räckhåll.
Avslutade dock hos sjukvårdarna tills luftrören blev stabila.

Gårdagen var INTE enligt plan men jag lovar att visa kroppen var skåpet skall stå framöver!!!

Magnus sa...

Daniel, du har sprungit tre lopp på mindre än en månad efter att du tagit ut dig totalt på ett maraton. De flesta skulle inte ha sprungit något och kanske inte ens ha sprungit intervaller ännu. Ge kroppen lite tid för återhämtning så kommer du få en fin avslutning på säsongen. Du har en grym grund att stå på efter all vinterträning.

Daniel sa...

Lennart - Kommer tillbaka det gör jag! Ska bara hitta något jag tror på och kan satsa på. Det jag sysslat med sedan i vintras har bara gjort mig till en sämre löpare och inte verkar det vända heller...

Jens - Försökte hänga på dig där på slutet med det fanns inget kvar tyvärr. Den där backar låter fin! Tack för inbjudan! :)

Staffan - Helt ok placering för att vara ett kasst lopp men annars är det bara att glömma detta. Jag kan springa en mil fortare under en halvmara! Det vet jag! Jag kommer tillbaka!

Andréa - Jag visste att jag inte skulle vara i närheten av pers och jag hade varit nöjd med tiden om känslan varit bra för det var just känslan jag var ute efter. Nu fanns inte den där heller så det blev liksom dubbelt misslyckande.

Anneli - Är inte speciellt orolig för min hälsa angående sjukdom och sådär för just nu mår jag riktigt riktigt bra även om löpningen inte funkar. Känner mig pigg och glad men det är lite konstigt att kroppen är så trött som det när när jag ska springa. Kanske har jag lagt på mig lite för mycket muskler men jag tycker inte det borde gör så här mycket, åtminstone inte på 10km...
Visst är det roligt med Sofie! :)

Ingmarie - Det är egentligen riktigt bra här och det är tävlingsmänniskan i mig som är ganska knäckt just nu men jag kommer tillbaka. Tror min styrketräning kan vara lite av boven i dramat då jag lagt på mig en del vikt i form av muskler under våren. Det är dock inte hela anledningen och jag filar just nu på en plan som jag tror ska funka för mig. Har inte gett upp som sagt men tävlingarna får snällt vänta ett tag! ;) Kram!

Olov - Andra halvan blev riktigt tung! Sub 40 är alltid godkänt men löpningen känns inte bra längre och jag måste hitta den igen innan jag kommer springa tävling igen.

Monika - Visst kommer jag tillbaka! Låter som du hade ett riktigt tufft lopp men du krigade på bra låter det som!
Värmen var nog också tuff för många och har du dessutom allergi var det nog inte optimalt igår. 55 kommer du fixa! jag ska också sätta ihop det där mailet till dig med lite tips och annat ;). Trelleborgsloppet den 25:e augusti kanske kan vara något att ladda om för. Snabb bana! :)

Magnus - Grunden är bra och visst har jag kört på ganska hårt efter maran. Fast detta "problemet" har har egentligen hållt på under hela våren och dessutom känner jag mig väldigt pigg trots allt. Tror styrketräningen kan ha ställt till det en del för mig...

Suzan sa...

Fan att jag missade dig! :/

Anna (Orka mera) sa...

Alltid trist när det inte går som man vill, speciellt när man tycker man gjort allt rätt. Men så är det. Ibland är det upp och ibland är det ner, utan att det riktigt går att förklara. Jag är säker på att det snart vänder åt rätt håll igen. Spela ett parti schack sen är du på banan igen! Pepp pepp pepp! Och så härligt att äntligen få se Sofie på andra sidan kameran, snart är hon lika löpfrälst som vi andra :)

Daniel sa...

Suzan - Det var synd att vi missade varandra men där var ju så grymt mycket med folk. Kommer fler tillfällen! :)

Anna - Visst är det så och detta kommer gå över! Ska spela lite tv-spel och hitta någon som vill spela schack med mig ett tag så kommer jag tillbaka ;). Är väldigt glad för att Sofie har kommit igång och vi pratade nya planer idag! :)

Johan sa...

Det var varmt..... 4 fick föras till sjukhus. Vet inte hur din kropp reagerar men min tycker verkligen inte om att pressas i värme.

mikael sa...

Skriver som Staffan. Du har så mycket löpning inom dig och det är lite trist att läsa att du inte får ut det på tävling.

Själv funderar jag på när det tar "stop". För nån gång händer det.
Persa i varje tävling funkar ju inte hur länge som helst om man inte vill öka träningsdosen ännu mer.

Kan det vara att du är övertränad?
Har du kommit till en platå?
Jag har ingen aning utan bara slänger ut en massa frågor.

Lycka till

Daniel sa...

Johan - Brukar tappa lite när det är varmt men det var inte det som var problemet i lördags. Kroppen var bara skit!

Mikael - Har inte en susning mer än att jag kanske lagt på mig lite för mycket muskler. Borde dock inte göra så mycket på millopp kan jag tycka? Jag har ju även tränat mycket styrka förr även om jag lagt om styrketräningen en del sista tiden. Det här strulet började också redan i början av april och då hade jag inte förändrat något. Märkligt är det och jag vet att det finns mycket mer att ge än detta!