25 juni 2012

Det går bra

Jag har snart tagit min nya bromsmedicin i en vecka och det känns som det går riktigt bra även om den gjorde extremt ont i början. Tror jag börjar få ordning på stickdjup och jag har även lyckats med konststycket att sticka mig själv i ändan vilket funkade. Min sköterska tipsade också om att jag kunde sticka mig på baksidan av överarmen (gäddhänget) där man har en del underhudsfett men hon tog tillbaka det där när jag drog upp armen och frågade...var menar du?

Inte lätt att vara löpare när man måste ta sprutor varje dag i underhudsfettet då löpningen bränner bort det mesta. Tror dock jag ska klara mig med dom ställena som verkar funkar vilket är låren, ändan och magen. Nu under uppstarten har jag heller inte fått några irritationer vid injektionsställena vilket bådar gott för framtiden.

Jag mår också bra och känner inte av något speciellt mer än att jag kanske är lite varmare i kroppen än vanligt. Mina luftvägar som strulade när jag tog min gamla medicin funkar också bra och jag har heller inte behövt använda min bricanyl under denna tiden.


Att träna hårt under uppstarten har också fungerat bra och ikväll fick jag till ett grymt pass på gymmet där jag levde jävel bland vikterna!  Jag känner mig riktigt stark just nu vilket bådar gott trots att jag utsätter mig för en ny bromsmedicin. Tror aldrig jag varit så stark som jag är nu och jag börjar få till den där råstyrkan i överkroppen som jag vill ha utan att bli för tung.


Totalt blev det en timmes styrketräning för överkroppen som toppades med en timmes spinning så svetten bokstavligen sprutade. Ett bra betyg att jag mår bra med min nya bromsmedicin och jag hoppas det fortsätter hålla i sig!

4 kommentarer:

Lisa sa...

Hehe, tänkt att något så angenämt som lite underhudsfett ska ge problem. Jag kollade just på min egen baksida av armen och upptäckte att jag utan problem hade kunnat sticka mig där, hehe. Fast tjejer ska ju ha lite underhudsfett har jag hört;) Skönt att höra att det går bra iaf!

Daniel sa...

Visst ska tjejer ha underhudsfett och det ska killar också för att må bra. Tyvärr måste det vara tillräckligt mycket för medicinens skull då den inte får hamna för ytligt vilket kan ge problem. Körde med 10mm djup i benet och då hamnade det in muskeln...inte skönt!!! 6mm funkar betydligt bättre! :)

Monika sa...

Hej Daniel!
Tack för att du skriver om dina erfarenheter så långt med medicinen.

Idag drog även jag igång.... eller njae jag stack aldrig mig själv. Fegis... Det var mycket känslor idag. Men imorgon skall jag nog fixa det.

Sticket i sig var ju inte så farligt. Men jag tog den i benet. Sköterskan övertygade mig om att jag har 10mm fett där........ not! Hon hade aldrig sett någon få så ont av sprutan. Jag haltade därifrån och fortfarande tio timmar senare är benet mörbultat.
Nu är ju inte jag någon trådsmal brud men benen är rätt tuffa på en fd fotbolls tjej...
Som tur är har jag aldrig varit så glad för det retliga kvinnliga som sitter runt midjan ;).

Daniel sa...

Håller med om att det är mycket känslor med medicinen. Var inte så glad över att dra igång förra veckan för man känner sig verkligen sjuk när man sitter där.

Jag fick också en spruta i muskeln i benet precis som dig och det gjorde ont så att jag haltade. Kändes som en häst sparkat mig över benet! Själva sticket kändes dock inget utan det kommer någon minut efter.

Då körde jag 10mm men kör nu med 6mm på benen och det funkar betydligt bättre. Ytligare än 6mm tyckte dock inte min sköterska jag skulle gå med risk för hudirritationer.

Efter att jag nu kört strax över en vecka med sprutorna tror jag det ska fungera för det känns som det går bättre och bättre så håll ut. Vi fixar detta!