11 juni 2012

TRX Old School

Någon som missat det här "nya" träningsredskapet som kallas TRX?När jag såg det för första gången tänkte jag att det där är ju en sådan där gammal Aerobix Shaper som Henrik Dagård gjorde reklam för på 90-talet och som jag själv införskaffade. Den var faktiskt riktigt bra så länge jag använde den och jag har den fortfarande kvar.


Nu har jag bara testat TRX några få gånger och känslan är densamma men TRX:en har man "trimmat" lite så att den klarar lite tuffare övningar, den har också bättre handtag som man även kan använda till fötterna. Något som TRX:en inte har är blocken till fötterna vilket jag verkligen saknar när jag har testat övningar med TRX. Killen här under kör bicepscurl och att stå sådär på hälarna tycker jag varken ser bra eller skönt ut.Då kör jag hellre bicepscurl med min gamla "TRX"! Blocken går också ändra vinkel på beroende på vilken lutning man vill ha på kroppen vilket också gör övningen tyngre eller lättare.Jag har lite funderingar på att skaffa en TRX och då kommer jag behålla blocken till fötterna. Känns som den perfekta kombinationen om inte man uppfinner ett par block till TRX:en snart....

10 kommentarer:

Mikaela sa...

Intressant det där hur saker kommer tillbaka, kommer ihåg reklamen för Dagårds variant.

Jag har kört lite TRX och jag tycker inte det är något problem att inte ha fotplattorna, hälarna är ju ganska stabila att stå på ändå. Och det bidrar med lite extra instabilitet, som ju är bra när man vill träna funktionell styrka, dvs. man måste spänna kroppen för att stå bra med fötterna också.

anneliten sa...

Minns inte Dagårds. Tycker dagens TRX är grymt dyra! Ett par tusen för några band.

Adam Crona sa...

Gäller att hitta dem till rätt pris.. drygt 2000kr är rena rånet.. kolla blocket eller tradera där du kan få dem för ca. 600kr.

messan sa...

Som den lilla träningsnörd jag håller på att bli så tackar jag för tipset:)! Jösses vad det gör på vikten...:)får nog köpa lite nytt:).
Tack för all inspiration!
Kram messan

Anonym sa...

Lätt och billigt att göra själv! :D
http://www.linabjorkskog.com/traning/gor-din-egen-trx

Daniel sa...

Mikaela - Det är kanske så man ska se det! Bättre träning utan blocken alltså! :) Känns bara så konstigt utan dom men det är väl en vanesak...

Anneli - Håller med! Har därför inte köpt någon.

Adam - Låter som ett bättre pris för några remmar. Idén är ju gammal så det är inget nytt ;)

Messan - Härligt att höra och visst är det inspirerande att fortsätta när man märker så fina resultat! Heja dig! Kram!

Anonym - Kanon! Tack för tipset! :)

Ingmarie sa...

Kör man ute är det bara att borra hälarna i backen. :-)
Jag köpte mina för 500 kr på Blocket. Helt klart värt varenda öre!

Daniel sa...

Det är ju klart! Ute blir en annan sak! :). Bra pris där! Kanske får hålla koll på begagnade eller så kör jag vidare med min gamla, fick även med en rem att sätta runt träd och stolpar utomhus :)

Lisa sa...

Smarta block! På gymet har de riktigt rejäla mattor i hårdplast med piggar, så man sitter ordentligt fast i golvet. Hemma är det faktiskt lite svårare med greppet i golvet. Man måste verkligen ha skor! Men det är riktigt bra träning, speciellt när man inte "får" lyfta vikter:)

Daniel sa...

Det är riktigt bra träning just att man bara använder kroppen och man får med många muskler i övningarna. Förstår att dom måste ha mattor och skor när man är hemma. Strumpor på parkett och laminat är halt som det är ;)