3 juli 2012

Dags att hitta tillbaka

Senaste månaden har jag tränat lite som jag känt för utan något speciellt mål och jag har också dragit ner en del på mängden för att låta kroppen få extra vila. Nu är det dags att blicka framåt där jag ska försöka hitta formen igen efter en tuff vår där löpningen bara gått sämre och sämre. Jag vet forfarande inte varför det inte fungerat men jag har nu satt upp ett kortsiktigt mål där jag ska träna efter ett program som omfattar 8 veckor.

Jag har hittat ett program på jogg.se för milen på 35min som jag tror ska passa mig bra och målet blir Trelleborgsloppet den 25:e augusti. Nu är inte målet att springa milen på 35min utan tanken är att försöka hitta formen igen och kan jag få till en tid under 38min är jag mycket nöjd med tanke på hur det känns idag. Passet ser också lite annorlunda ut mot hur jag har tränat innan och veckomängden på 50-80km tror jag passar mig bra, jag kommer dock inte hålla det tuffa tempot som vissa pass ska springas i.


Idag var det dags att starta upp och jag började med 3km uppjogg följt av 5st stegringslopp kryddat med lite löpskolning. Sedan sprang jag 3st långa intervaller på 10min+5min+5min med 3min vila efter första och 90sek vila mellan 5:orna. Jag kan inte säga att passet gick speciellt bra för det var tunga ben idag men tempot var ändå ok. Totalt blev det 20min intervalltid med ett snittempo på 3:43min/km och hela passet landade på 14km.

5 kommentarer:

Västgötskan sa...

Skönt för kroppen att få lite vila. Men skönt för huvudet att köra lite mer strategisk träning (kan jag tänka mig?) :-)

Kram!

Andréa sa...

Det ska bli spännande att följa! Håller tummarna för att kroppen piggar på sig.

Lisa sa...

Wow, 35min ar tufft!:)
Gillar forresten sana dar intervall/troskel-pass. En rejal lang och tva kortare dar man kan vaga oka farten (forhoppningsvis, om man orkar). Lycka till med traingsprogrammet:)

mikael sa...

Du känner din kapacitet bäst men jag tycker ändå att dina tider på intervaller och distans på träning sett riktigt bra ut. Definitivt tider under 37 minuter.
Sen att du inte fått ut din kapacitet på tävling känns som nåt annat ....
Bara lite tankar

Vi känns relativt lika fartmässigt nu så det är inspirerande att följa din träning.

Daniel sa...

Västgötskan - Jag gillar att träna efter program för det mest men det har varit skönt att bara springa så som man känner för under en tid. Nu ångar jag på igen! Kram!

Andréa - Tack för tummarna! Jag hoppas verkligen att det ska lossna i sommar. Det måste ju släppa någon gång ;)

Lisa - Jag gillar också dessa men kör dom för sällan. Nu hoppas jag på lite omväxling med nya programmet! :)

Mikael - Kul att du hänger med här! Visst har jag kapacitet för att gå under 37min igen och jag hoppas det ska lossna. Kommer jag under 38min är jag dock mycket nöjd!