26 juli 2012

Dags för planering och tester


Jag fick hem ett par simglasögon igår som jag beställ från Wiggle och dom satt peferkt. Jag inser också att det på söndag bara är två veckor till starten av Ångaloppet utanför Nyköping och det börjar bli hög tid att få ordning på utrustningen. En distans på 25km ska avverkas med 24 simsträckor och totalt 2km simning där den längsta sträckan är 200m.

Man ska alltså springa och simma i samma kläder och skor utan några växlingar vilket verkar väldigt häftigt. Löpterrängen är omväxlande skog, stigar samt grusvägar och i skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan börjar först med ett insjövarv där det är mestadels löpning och sedan ger man sig på ett havsvarv där det blir en hel del simmande med korta löpsträckor över kobbar och skär.

Karta lånad från Ångaloppet

Loppet är fulltecknat sedan ett tag tillbaka och det är 100 lag anmälda. Själv tävlar jag tillsammans med Mikael och vårt lag heter Stigarna.se . Jag är inte världens bästa simmare men på lördag ska vi testa lite utrustning och jag ska även få en snabbkurs av Mikael så det ska säkert gå bra. Av erfarenhet så vet jag att jag kan ta mig fram i vatten så det är inget som oroar mig. Det känns som en spännande utmaning och jag ser verkligen fram emot det här loppet!

5 kommentarer:

Karin sa...

Så häftig!!! Stort lycka till med den utmaningen!

Adam Crona sa...

Ja, verkar jädrans cool! Hoppas det är varmt i vattnet =)

Johan sa...

Kör ni några special dojor och kläder?

Lisa sa...

Shit vilken tävling!! Helt sjukt. Hoppas det är varmt i vattnet... Två kompisar körde det där förra året, iklädda vibram five-fingers. Hur gör du? Sjukt spännande!

Daniel sa...

Karin - Tack! Det kommer bli kul detta! :)

Adam - Något för dig? ;) Kylan i vattnet är nog inget problem, är van att kallbada på vintern ;)

Johan - Vet inte exakt än men det lutar åt korta löpartights också ett par lätta skor som bär för mycket vatten. Rapport kommer när jag testat!

Lisa - Five-Fingers låter som ett alternativ! Själv hoppas jag på att mina lätta Puma Haraka XC (fast utan spikar) ska fungera. Tror jag ska kunna vara barfota i dom så jag slipper strumporna som suger vatten, Puma säger själv att dom ska gå att vara bafota i. Rapport kommer när jag testat lite. Du kan läsa om skorna i detta inlägget.

http://mina-utmaningar.blogspot.se/2011/06/puma-haraka-xc-spike.html