13 aug. 2012

Kallt vatten


I natt drömde jag om vatten efter gårdagens lopp och nu i efterhand borde jag nog varit nervös innan loppet. Det här med att simma är verkligen inte min grej och det går åt jättemycket energi för att bara hålla mig flytande. När jag dessutom ska ta mig framåt ovanpå allt så blir det grymt jobbigt. Jag tror mycket handlar om att jag inte vågar borra ner huvudet i vattnet med risk för att få kallsupar när jag måste andas. Att inte trycka ner huvudet satte också sina spår för idag har jag grymt ont i nacken efter allt simmande.....eller jag skulle nog mer kalla det för plaskande för simma på riktigt gjorde jag nog aldrig.

Laddar med gel inför det tuffa havsvarvet

Idag efter att jag sugit lite på karamellen är jag så grymt nöjd att vi tog oss igenom loppet. Med tanke på hur sakta jag simmar var vi några av dom som spenderade längst tid i det kalla vattnet på havsvarvet. Det fick inte skilja mer än 10m till lagmedlemmen så min vän Mikael fick snällt hålla igen och frysa lite extra när han väntade på mig i vattnet.

Någonstans där ute vid stenarna plaskar jag runt

Vi hade ingen sol och det var 17 grader i vattnet och 17 grader i luften. Det gick heller inte att springa sig varm på kobbarna då det bara var korta sträckor och dessutom var benen stela efter det kalla vattnet. Vid sista simsträckan skakade vi som asplöv och var väldigt nedkylda. Med endast en simsträcka kvar fick också en deltagare bryta pga kylan och leddes ner till en båt med en filt om sig. Själv drog jag i mig några druvsockertabletter och gav mig sjutton på att komma över till andra sidan vilket gick bra.

Jag tror vi spenderade nästan 2 timmar ute på havsvarvet och nu i efterhand känns det grymt att vi fixade detta. Vi kom heller inte sist trots mina usla simkunskaper, 57 lag tog sig i mål av 66 i herrklassen och vi slutade på 54:e plats. Loppet var verkligen en upplevelse och vi hade roligt men det är inget jag kommer göra om. Vatten är verkligen inte min grej och kommer aldrig bli det heller. Jag är dock grymt nöjd att jag tog mig igenom detta loppet som var klart tuffare än vad jag förväntat mig.


Vi har också lite bilder och även lite film från vårt lopp som antagligen kommer dyka upp här i veckan. Då ska jag också berätta lite mer om loppet och det blir nog ingen riktig race-rapport från detta loppet. Av någon anledning känns det mer naturligt att lägga ut det i små inlägg för intrycken är många och jag fryser nog lite fortfarande efter allt det där vattnet....

All bilder i inlägget är tagna av Sofie Erman
6 kommentarer:

Kicki sa...

Vilket häftigt lopp.
Grymt av dig att ta dig runt med simningen, när du tycker att det är så jobbigt.
Kan tänka mig att det är tufft för benen att ändra från löpning till simning och så tillbaka igen.

Bra jobbat och kämpat av er båda och som vanligt så har Sofie tagit supperfina foton.

Kram

mikael sa...

Vågat att ta sig igenom loppet när vatten inte är ditt element.

Eftersom jag vill göra en klassiker någongång i mitt liv så oroar jag mig för simningen. Är precis som du helt värdelös i vattnet. Jag blir svettig efter 50 m :) Ont i nacken är också nåt jag får.
Ska väl försöka mig på en crawlkurs för vuxna vad det lider

anneliten sa...

Att utmana sina rädslor och svagheter - det är verklig styrka det! Bra gjort!

Daniel sa...

Kicki - Det var lite märkligt att ställa om från simning till löpning så många gånger. Den ena vaden krapade ihop ordentligt efter första sträckan på havsvarvet men kom tillbaka fint sedan :)
Tror du som kan simma hade gillat detta loppet! :)
Kram!

Mikael - Gå en crawlkurs!!! Det kommer bi asjobbigt i Vansbro annars.

Anneli - Jag har verkligen stor respekt för vatten och detta kändes som ett bra tillfälle att utmana det elementet. Funktionärerna hade också båtar ute vid dom längre sträckorna så det kändes tryggt och bra. Jag hade aldrig gett mig ut på det där havsvarvet själv!

Anna (orka mera) sa...

Grymt bra kämpat! För mig som avskyr att simma och är mest frusen i hela världen känns det som jordens bedrift att ens överväga saken! Kanonbra och modigt gjort!

Daniel sa...

Tack Anna! Jag tog mig nog bokstavligen lite mycket vatten över huvudet med detta loppet ;)......fast det gick vägen! :)