21 aug. 2012

Progressivt i värmen

Måndagen bjöd på ordentlig värme och även om jag gillar värme så tränar jag inte bra i den värmen vi har nu. Därför fick dagens löppass vänta tills mörkret föll och reflexvästen fick dammas av. Det var lite jobbigt till en början innan kroppen vande sig vid den tunga och fuktiga luften. Fast det gjorde inte mycket eftersom jag skulle springa progressivt i dag och öppna lugnt för att sedan öka på tempot.


Det var väldigt mysigt att springa i sommarmörkret medan skördetröskorna jobbade på ute på slätten som lysande rymdskepp i mörkret. Jag gillar verkligen lukten av nytröskat över slätten vilket också bidrog till den fina känslan. Efter ett tag blev det också lättare att andas och jag kunde öka tempot eftehand precis som planerat. Milen avverkades på 43:05 med en öppningskilometer på 4:40 och en avslutande kilometer på 3:50. Jag var inte speciellt slut efteråt men jag var genomblöt och fick sitta en bra stund och njuta av sommarkvällen innan jag kunde gå in och duscha. Ett pass att minnas när vintern kommer.....fast det är en bit tills dess som tur är!8 kommentarer:

Johan sa...

Hej Daniel!
Låter riktigt schysst. Själv orkade inte ut igår pga värmen.. (man börjar bli lat)
Tyvärr så skall jag på bröllop på lör o kan tyvärr inte vara med på Trelleborgsloppet.
Spring för mig också ;-)
Hade bra, vi ses
//Johan

Lisa sa...

Skön position efteråt!
Suck, klaga inte på värmen, hehe. Här uppe är det ca 7 grader "varmt". Jag höll på aatt frysa fingrarna av mig i spikregnet i söndags på cykeln. Skicka upp hettan tack!:)

Jenny sa...

Underbart med värme! Skönt pass du fick till!

Staffan sa...

Skön efterlöpningbild ;) Visst är det lite läckert att springa nu när mörkret lägger sig på kvällen, hade en liknande känsla som du i söndags på min intervallstege!!

Progressiva distanspass var ett tag sedan också, får nog bli ett sådant snart igen, det brukar bli ganska bra pass som ändå inte sliter så mycket!

Daniel sa...

Johan - Hur kan man välja att gifta sig när det är Trelleborgsloppet!!!??? ;) Vi ses på något annat lopp så springer jag för dig också på lördag! Ha ett trevligt bröllop!

Lisa - Nejdå! Jag klagar inte...konstaterar bara ;). Ska göra vad jag kan för att skicka upp lite värme till dig!

Jenny - Det är skönt! Bara man slipper göra för ansträngande saker i den ;)

Staffan - Det är mysigt med mörker och fartkänslan blir bättre! :) Håller med om att progressivt sliter mindre och det var precis det jag ville då det väntas intervaller idag. Känner mig pigg efter gårdagens pass så det blev nog helt rätt :)

Västgötskan sa...

Låter riktigt härligt.
Jag är inte heller en "sol- och värme"-löpare. Bläää! tacka vet jag lite duggregn. :-D

kram

Snorkkis sa...

Härligt. Det låter så skönt med kvällslöpning men jag har svårt med det... svårt att varva ner efteråt och svårt att sova. Men tidiga mornar gillas starkt!

Daniel sa...

Västgötskan - Jag gillar egentligen riktig värme men då ska jag vara på stranden. ;) Springa gör jag bäst strax under 20 grader, regn är också helt ok! :) Kram

Snorkkis - Egentligen samma här! Kroppen vill inte riktigt sova efteråt men igår hade nöden ingen lag och det var helt klart värt det. Någon morgonlöpare är jag dock inte, är såååå trött i kroppen då!