7 aug. 2012

Segt skit

Löppasset igår var första gången jag sprang efter 1½ veckas uppehåll. Detta berodde på att mina bihålor har jävlats vilket gjort att jag inte vågat springa och för att låta skiten läka ut ordentligt så att jag inte skulle riskera starten på Ångaloppet nu på söndag.

Det känns bra nu igen men jag får se min sommarträning som lite av ett misslyckande då jag hade tänkt mig betydligt mer träning och tuffare träning för att försöka få ner tiderna på milen igen. Jag har försökt följa ett träningsprogram för milen men jag får nog släppa det helt nu och satsa på att bara hitta ett flyt i träningen igen. Det är just flytet jag har saknat under sommaren...

Mycket beror på min nya bromsmedicin som gång på gång får kroppen att flippa ut på ett eller annat sätt. Jag står nu utan broms sedan två veckor tillbaka och har haft en diskussion med min ms-sköterska om hur vi ska gå tillväga. Medicinen verkar göra så att "bägaren rinner över" och min kroppen fixar inte det då den verkar ha problem med annat. Kan vi bara hitta det här "andra" så kanske det kan fungera igen och jag tror jag vet vad det kan vara.

Jag blev testad för pälsdjursallergi för två veckor sedan och har ännu inte fått något svar. Men jag tror detta kan vara boven i dramat som får mina luftvägar att strula när jag utsätter kroppen för bromsmedicin ovanpå min eventuella allergi. Problemet löste ju också sig självt eftersom vi fick låta vår lilla hund somna in för en vecka sedan. Jag har också märkt att jag mått bättre sedan hon försvann och klimatet är ett annat inne i huset. Kanske kan detta vara lösningen på problemet så att jag kan börja medicinera igen. Jag hoppas verkligen det och jag känner mig enormt motiverad att träna på nu när jag kan andas igen! Tjo hopp!
7 kommentarer:

Snorkkis sa...

Inte för att jag tror att ni har dammigt hemma, men vi har en robotdammsugare som städar medan vi är borta flera gånger i veckan och efter vi skaffade den tycker jag att jag märkt en tydlig förbättring i luftkvalitet hemma. Vet ju att du gillar teknikprylar, så det kanske kunde vara nåt om det är bra med ännu renare luft.

Västgötskan sa...

Håller alla tummar och tår att du ska kunna köra som du har tänkt på loppet.

Tråkigt med vovven, men kanske tur i oturen om det blir bättre?

Kram M

Ingmarie sa...

En dålig träningssommar är ingenting under ett helt liv! Du kommer igen!

anneliten sa...

Tänker på min lilla mamma som upptäckte pälsdjursallergin när senaste katten dog. Plötsligt kunde hon andas. Hon hade inte ens tänkt på att hon inte kunde det innan. Det smög sig liksom på. Hoppas pälsdjursallergin är lösningen, trots att det givetvis inte heller är kul.

Daniel sa...

Snorkkis - Tack för tips! En robotdammsugare får et bli nästa gång. Jag hatar att dammsuga och jag hatar vår dammsugare! Skulle aldrig gett med mig när vi köpte den gulliga blåa istället för den fula som var bäst i test. ;)Ska kolla upp det här med robotdammsugare!

Västgötskan - Tack! Det känns bra inför loppet och ska inte vara några problem. Känner mig hel och frisk! :) kram

Ingmarie - Lika kloka ord som alltid! Jag hänger inte läpp för detta och jag kommer tillbaka! :)

Anneli - Det är märkligt hur saker och ting kan smyga sig på och hur man vänjer sig vid vissa tillstånd. Hoppas på en lösning snart!

Lisa sa...

Trist att en sån sak ska vara lösningen på probelet, men om det är så så är det ju ändå bra! Håller tummarna på att det släpper nu:)

Ps: Tror verkligen det var smart att låta det läka ut ordentligt. Personligen har jag typ varit småförkyld i en månad snart bara för att jag aldrig får ro att vila ut ordentligt. Konstant jäkla sömnbrist är inte helt bra för immunförsvaret. Lycka till på söndag!

Daniel sa...

Ja visst är det trist men det finns ju vissa uppsidor även om jag hellre velat har kvar vår lilla hund :(
Tror det är lätt att man drar igång för tidigt och det är nog bra att vänta någon dag extra så kroppen hinner hämta upp igen...ibland kan den lurar och man får tillbaka skiten. Sömn är bra och det straffar sig om man slarvar med den ;)