13 sep. 2012

Blåste rent piporna


Vaknade med ett leende idag då jag visste att jag skulle få köra ett pass jag gillar. En snabb och lätt frukost följt av lite "hemmafix" och sedan åkte mina sköna gröna Newtons på! På schemat stod intervaller på 20x1min med joggvila på 45sek rakt igenom. Jag valde en runda på 14km då jag ville få till en ordentlig upp och nerjogg för att få lite extra distans på passet. Kroppen svarade fint idag och jag tror det börjar koppla lite bättre sedan naprapatbesöket i måndags. Vädret var helt fantastiskt och jag nöjt av att få pressa kroppen och få upp flåset ordentligt i intervallerna!

Dagens pulskurva

Jag snittade ganska exakt 300m på varje intervall vilket gjorde att jag fick 20 minuter runt 3:20-tempo. Kroppen gillade verkligen detta och jag var inte speciellt slut efteråt, tvärtom!!! Det kändes istället som detta rensade kroppen på något märkligt sätt och benen känns riktigt fina nu efteråt, nästan som om jag varit och fått massage! Testa gärna detta passet om ni någon gång behöver skrämma liv i en seg kropp!

4 kommentarer:

Västgötskan sa...

Härligt!!

Jag hade faktiskt samma känsla idag. Testade ett lugnt pass och det kändes som att något skit försvann ur kroppen. Hoppas känslan håller i sig imorgon och lördag också! :-D

Kram M

Staffan sa...

Det där måste jag prova någon gång, bara programmera in i Garmin och sedan köra på, har aldrig provat så många kortintervaller någon gång! Härligt pass!

Ingmarie sa...

En-minutare är fiiiina grejer det! Skönt att det släppt!

Daniel sa...

Västgötskan - Härligt att du också är igång nu! Det kommer gå bra på loppet! Kram

Staffan - Testa!!! Bara att lägga in allt i Garmin och ösa på när det piper till! :)

Ingmarie - Visst är det! :)