10 sep. 2012

Öser på med en mängdvecka

Tankar kring adoptionen bubblar i huvudet efter gårdagens fika och Kina närmar sig med stormsteg. Jag känner att jag skulle kunna skriva mycket om detta just nu men det blir mest ett "huller om buller" i huvudet av alla intryck och tankar. Därför får detta inlägget istället handla lite om träning igen...

Nu kör jag på med ännu en mängdvecka efter förra veckans ganska lugna vecka som landade på 55km löpning kryddat med en hel del styrka. Idag gjorde jag något jag sällan gör och tog en tidig morgonjogg på 10km före frukost. Kryss i taket!!!

Det var väldigt fint idag och solen värmde skönt när den steg upp över horisonten. När jag kommer upp till min lilla kulle där jag brukar stretcha och köra stegringslopp blir jag lite rädd när jag ser en skåpbil vid vägkanten. Den har både skjutdörren på sidan samt bakluckan öppen och vid skjutdörren ser jag ett par nakna ben sticka fram. Jag tänker först att det ligger någon som är död i bilen men när jag springer förbi bakluckan ligger där ett par tyska turister på en madrass och njuter av morgonsolen. Jag gör tummen upp och förstår verkligen att dom valt den platsen för det brukar vara magiskt att se solen gå upp över slätten vid den kullen.

Soluppgång på Söderslätt (inte tagen idag)

Efter frukost var det dags att besöka min grymma naprapat för att få ordning på spänningarna jag känt av i ryggslutet senaste tiden. För mig blir dom här spänningarna ett moment 22 då jag sedan något år tillbaka har en nerv som klämmer och gör det svår att stretcha höftböjaren på vänster sida. När jag stretchar för långt gör det ont som sjutton och blixtrar ut på ovansidan av låret och när jag nu verkligen behöver stretcha så jävlas nerven ännu mer då det redan är ansträngt så det blir bara värre och värre.

Idag tryckte vi mitt ben så långt det gick tills smärtan kom och sedan blev det till att fixa och trixa med kroppen. Efter diverse knak och brak blev det helt ok och benet gick efter behandlingen att vinkla 30-40grader mer än vad det gjorde före behandlingen. Jag hade också några revben? (tror jag) som klämde något vilket gjort att jag har haft ont när jag exempelvis nyser, även detta på vänstersidan. Detta fick vi också loss och jag känner mig riktigt "befriad" nu efteråt.

Det visade sig även att jag hade dålig kontakt med den nedre magmuskulaturen vilket gjort att benen inte kopplat in med magmuskulaturen som dom borde, detta var nog det mest intressanta vi uppmärksammade. Jag har tydligen magstyrkan så jag behöver inte köra mer styrka utan fick istället en massa bra övningar för att stimulera det nedre partiet för att få det att koppla in bättre. Dessa övningarna kommer jag göra där ingen ser för jag ser väldigt lustig ut när jag gör dom ;)

Jag hoppas och tror att detta nu ska göra nytta när jag testar springa igen för även om det lossnat lite sista tiden så känner jag inte riktigt igen min kropp när jag springer. Benen är fortfarande lite som två snören som mest hänger från kroppen utan att sitta fast ordentligt. Problemen jag har är heller inget som tvingar mig att vila utan jag har grönt ljus att köra på! Imorgon fortsätter därför min mängdvecka och det ska bli spännande att se hur kroppen funkar på morgondagens intervaller.....som kommer springas efter frukost! ;)

3 kommentarer:

Lisa sa...

Låter lite likt mina utstrålningar i benet! Och stelheten också för den delen... Låter som att du hittat en bra naprapat iaf, så hoppas att bålövningarna ger resultat! Är det såna som man ligger på rygg och "spänner"/"känner efter", haha, man känner sig rätt idiotisk.

Häftigt med vändningen med adoptionen!:)

Daniel sa...

Man kan nog likna övningarna vid det. Mycket handlar om att "lirka" med delen under naveln och jag har fått lite övningar att göra stående. Ett annat bra tips jag fick var att "skriva" alfabetet med höften medan jag står i en planka så man kopplar in musklerna ordenligt och för att dom ska förstå att dom ska jobba ;)

Irran sa...

Det är som en vacker saga <3. Så roligt att pojkarna ska kunna fortsätta att var vänner, så tryggt det ska kännas för dem. Ni kommer att bli underbara föräldrar och vi skickar ett varmt grattis till Noah som fått er till mamma o pappa. kramar från Iréne o Anders.