11 sep. 2012

Pheew!!! Det där var ett jobbigt pass!

Idag sprang jag ett riktigt jobbigt intervallpass på 3 x (6min-4min-2min) med joggvila på 90s-60s-45s. Det blåste en hel del och jag försökte lägga rundan så att jag fick mest sidovind. Ändå fick jag ta en hel del vind och rundan var också lite kuperad vilket gjorde att jag hade svårt att hitta flytet. När jag springer stegar och ska öka på dom kortare intervallerna vill jag verkligen göra det också för att få till ett snyggt pass. Skit samma om det blåser eller går uppför, tempo SKA vara snabbare! Jättedumt!!...jag vet!!!

Detta kan stressa mig ibland och idag blev jag stressad när dom kortare intervallerna föll in i uppförsbacke eller med vinden mot mig. Detta gjorde att jag pressade lite väl hårt och fick det riktigt tufft att hålla ihop passet mot slutet. Jag tror ändå jag tog mig igenom med äran i behåll och jag var förbannat trött efteråt!


Alla tider för passet, första och sista splitten är 3km upp/nerjogg5 kommentarer:

Snorkkis sa...

Bra jobbat. Att ha skalle att köra så på max på träning är något jag verkligen avundas!

Västgötskan sa...

Skit i tempo (delvis). Som du säger, är det lite kuperat ger det grym träning även om det går lika snabbt eller t.o.m. lite långsammare. :-)

Lyssna på terräng-tanten som trillar ihop i en svettig pöl efter terrängpass i 7,20-tempo... Haha! ;-)

Kram M

Staffan sa...

Jag är, tyvärr, precis likadan när jag kör intervaller, springer jag stegar vill jag att farten ska vara progressiv oavsett kupering och vind och generellt är jag för dålig att gå på ansträngning när jag springer intervaller. Tittar istället för mycket på tempo. Jag tror också det är därför jag springer så pass lite i terräng som jag gör och defintivt kvalitetspass i terräng, de är inte många i min bok trots att det är grym träning.

Jobbigt pass med så kort vila, bra krigat!!

Magnus sa...

Bra pass! Ser på tiderna att du liksom jag och många andra håller ungefär samma tempo på de långa intervallerna (oavsett längd) men det är betydligt lättare att mäkta med fartökning på intervaller som är två min eller kortare.

Du kan testa att ha samma längd på de långa intervallerna så du slipper bli stressad över att höja farten där och sen avsluta med en kort rökare på slutet. Tex 5min-5min-2min.

Tufft att köra med joggvila också men jag tror att det ger bra effekt på uthålligheten.

Daniel sa...

Snorkkis - Fast det är inte alltid av godo detta. Kör lite väl hårt ibland och andra pass blir lidande.

Västgötskan - Du har rätt men det är inte så lätt! ;) Kram

Staffan - Jag anade att vi skulle vara lika där. Kanske skulle man bara köra med vanligt tidtagarur när man kör intervaller på tid för att få bort stressen. Låter skönt att bara gå på känslan istället :)

Magnus - Tack för bra tips! Känns som ditt upplägg borde funka bättre för en "tempo-junkie" ;). Jag försöker köra med aktiv vila så mycket det går nu för jag tror det är precis vad jag behöver.