15 okt. 2012

Jag springer!


Idag fick jag uppleva den sköna känslan av att äntligen få springa efter en ofrivillig vila. Jag har ju känt mig hängig förra veckan men nu tyckte jag att det var dags att dra igång igen då jag kände mig pigg och återhämtad.

Strax innan jag skulle ge mig iväg läste jag om min stackars vän Anna vilket fick mig att nästan hoppa över passet trots att det kändes bra. Man ska vara försiktig och lyssna på kroppen men någon gång måste man ju starta upp träningen och idag kändes det rätt! Det är dock viktigt att verkligen lyssna på kroppen när man varit dålig och det tyckte jag att jag gjorde idag.

För min del så märker jag ganska fort om allt står rätt till för kör jag igång för tidigt efter att jag varit dålig svettas jag överdrivet mycket och då brukar jag slå av direkt. Idag var det dock inga problem vilket fick mig att le när jag sprang ut över slätten och möttes av en frisk härlig kväll.

Benen var riktigt pigga så jag fick hålla igen för att inte dra på för mycket, inte läge att få något bakslag nu.  New York Marathon ligger precis runt hörnet och jag vill verkligen inte riskera något! Jag hade lovat mig själv att springa max 8km lugnt trots att det kändes som benen ville springa fortare och längre. Det kändes som en veckas ofrivillig vila gjort mig gott och kanske kommer detta ändå vara positivt i slutändan? Det blev 8km som landade på 37min utan större ansträngning och formen finns där fortfarande. Kan det hålla hela vägen så finns det fortfarande hopp om en fin tid i New York!

8 kommentarer:

Reflektioner Allteftersom sa...

Varmt lycka till i New York. Det är fantastiskt att springa där. Glöm inte att ta med dig överdragskläder som du kan slänga vid starten! (De samlas in till välgörenhet sen). Det kan vara kallt i fållorna, dit du behöver gå tidigt. /Anette..

Daniel sa...

Tack för tipsen! Ska tänka på detta!!

Ingmarie sa...

NY kommer att bli en dans utan dess like för dig. Och jag hoppas fortfarande på att jag ska få/kunna åka jag också... :-)

Daniel sa...

Jag hoppas det!!! :)
...och jag hoppas du också kan åka! Vad är det som är haken? Har inte hängt med riktigt ;)

Västgötskan sa...

Bra att lyssna på kroppen! När är det dags för NY? :-)

Daniel sa...

Den 4:e november smäller det! :)

Västgötskan sa...

Oj snart ju. Nice! :-)

Daniel sa...

Riktigt nice! )