30 okt. 2012

Maran hotad?

Det är nog ingen som missat att det är oväder längs USA:s östkust och att New York blivit hårt drabbat. Jag vet inte hur det blir med maran på söndag och är beredd på att ställa in. Under dagen kommer jag följa uppdateringar om hur stora skadorna är och hoppas att New York Roadrunners kommer ut med lite info om hur dom tänker kring söndagen.

Jag tror inte dom kommer ställa in med tanke på New York bornas mentalitet. Man brukar vilja visa sig starka efter motgångar och maran hade varit ett bra tillfälle att visa detta. Just därför tror jag inte man kommer ställa in utan man kommer göra sitt bästa för att maran ska gå av stapeln. Blir det marathon på söndag så kommer det säkert bli lite annorlunda efter vad som nu hänt. Jag har hört att maran efter 9/11 var väldigt speciell och New York borna var så glada över att löpare från hela världen kom och sprang efter det hemska som hänt. Detta visade man också längs banan!

Ställer dom in maran kommer vi inte åka dit och vi har en bra försäkring som gör att vi kan avboka utan anledning upp till 3 timmar innan avgång. Den kostade en del och vi tecknade den egentligen ifall resan skulle krocka med vår adoptionsresa. Det känns ändå bra att ha den i detta läget även om det skulle vara väldigt tråkigt att behöva ställa in.

Jag har dock grönt ljus att springa från min läkare som jag var hos igår. Hon kollade mina lungor och jag fick göra lite tester för att se hur det var med mig. Det var inga större problem och jag fick utskrivet lite nya saker att testa för att kunna öppna upp bättre. Jag fick bl.a. något som heter Oxis som jag ska ta 30min innan jag börjar springa och jag ska även testa att långtidsbehandla med detta för att se om jag kan få bukt med skiten.

Ingenting verkar vara skrivet "i sten" när det gäller råden om hur jag ska göra utan jag fick testa lite själv och se vad som fungerade för mig. Det kändes lite märkligt att inte få fasta riktlinjer men jag känner min kropp väl och jag har en plan. Förhoppningsvis blir det marathon på söndag och då ska jag stå där med fria luftrör och ge järnet med bästa publiken! Hoppas hoppas!!!


11 kommentarer:

EvaD sa...

Hoppas verkligen ni kommer iväg till New York! Dom fixar säkert till allt, dom är ju bra på sånt! Vad gäller Oxis så tänk på att testa det nu innan. Jag använder det 2 ggr per dag ihop med Pulmicort. Tycker dock inte att Oxis är likaa effektivt som Bricanyl när det verkligen gäller. Grejen med Oxis är ju att det sk sitta i 12 timmar. Det kanske det gör men ibland får jag ändå dra till med Bricanyl. Så mitt råd inför maran är nog att i så fall använda båda. Bricanylen är effektivare i alla fall på mig. Testa! Kram

Reflektioner Allteftersom sa...

New York marathon är fantastiskt. Jag håller tummarna för att loppet blir av och att du (& alla andra) kan komma till start och få en fantastisk upplevelse. /Anette

Anna (Orka mera) sa...

Vi håller tummarna för att vi kommer iväg, att marathonet blir av och att stan inte är allt för död! Följer nyheterna slaviskt!!

SnabbaFötter sa...

Visst kommer vi komma iväg och visst kommer det bli marathon. Detta tror och hoppas jag på. Och när du är där, då kommer du uppleva New York från sin bästa sida och få en härlig maraupplevelse!
Lycka till!

Anonym sa...

Hoppas på det bästa! Spring så det ryker! Annars har ni ju något annat att glädja och fokusera på! ;-)

Ang. Oxis håller jag med Eva D ovan - inte samma effekt som Bricanyl vid träning, mer som att hålla vardagsandningen uppe. Dessutom fick jag grymmekramper i underbenen av Oxisen. Värst på natten iofs men inget man vill ha på en NYmara i onödan!

Lycka till!
/Hanna

Sofia B sa...

Håller tummarna för att ni kommer iväg och att du får springa!

Ang astman så ska jag (när/om jag kan springa igen) köra Ventolin precis innan ett pass. Det öppnar upp direkt. Samtidigt som jag kör Symbikort som långtidsverkande. Har funkat bra.

Hoppas att du får ordning på astman.

Kram å hälsa Sofie!

Ingmarie sa...

Många blandade känslor just nu. Om vad som är "rätt". Men jag hoppas vi alla kommer dit!

Anonym sa...

Symbicort fungerade för mig när Oxis inte hjälpte. Har också provat Singulair, som hjälpt mycket i perioder. Jag lärde mig att aldrig ge upp förrän jag mådde helt bra igen och astman var under kontroll. För det har astmatikern rätt till, det finns mycket hjälp att få!

Daniel sa...

Eva - Tack för tips! Jag testar för fullt och planen är att ha med både Oxis och Bricanyl på maran. Man måste vara tidigt vid startområdet och det kommer vara kallt så jag vill vara helgarderad. Helt klart är Bricanylen effektivare för stunden!

Anette - Tack för tummarna! New York är verkligen fantastiskt! Hoppas det blir sig likt igen efter stormen.

Anna - Vi får verkligen hålla tummarna! Följer också alla nyheter slaviskt ;)

SnabbaFötter - Du låter positiv! :) Får väl se hur det blir och blir det mara kommer det säker bli en väldigt annorlunda mara. Lycka själv till!

Hanna - Kina är helt klart största målet just nu! Finns egentligen inget annat så fokus ligger där såklart! ;)
Tack för tipsen! Ska vara vaksam med Oxis så jag inte blir hämmad i löpningen. Kramp vill jag gärna slippa under en mara ;)

Sofia - Tack för tummarna! Ventolin och Symbikort ska jag ta upp med min läkare om inte detta funkar! Tack! Kram!!

Ingmarie - Ja! Det finns många aspekter för vad som är rätt och fel. Kommer man besluta att maran ska springas så tycker jag nog ändå man gör rätt som kommer dit och springer.

Anonym - Jag är ganska ny med astma och din kommentar väcker hopp. Verkar som man måste nöta ut skiten och inte ge upp. Precis som jag måste göra med mina bihålor som nu är bra. Symbicort verkar intressant och jag ska ta upp detta med min läkare om det inte fungerar med Oxis. Tack för tips!

Johan sa...

Det ser lovande ut! Lycka till och njut av stunden! :)

Daniel sa...

Både och tycker jag men det blir ljusare och ljusare iaf ;)
Tack för lycka till!!!