31 okt. 2012

Väldigt osäkert


Det känns fortfarande väldigt osäkert kring New York och det är många faktorer som måste stämma för att det ska bli start på söndag. Det finns också många aspekter kring om det är rätt och fel att springa ett marathon med tanke på vad som hänt. Jag vill dock inte bli långrandig när det gäller detta men min åsikt är att om man beslutar att maran ska gå av stapeln så känns det ändå rätt för mig att springa av många anledningar.

New York Roadrunners har nu kommit med lite info och det verkar som man satsar på att få till ett marathon även om det med största sannolikhet kommer bli en del förändringar. Man är också inne på samma linje som jag var i gårdagens inlägg att det här är bra för staden, precis som vid 9/11.

 “After 9/11 the marathon was part of the healing effort and we think this will be healing too,” Weiss said.  “This will showcase that we as a city and a region can pull ourselves back up and help each other after a severe storm.” 

För egen del så kommer jag säkert veta ikväll om vi kommer åka eller ej. Vårt hotell är igång och har ström så där är inga problem som det ser ut nu. Jag har också hört att man börjar öppna upp JFK Airport där vi ska landa på torsdag kväll. Frågan är om vårt plan kommer att lyfta? Blir det inställt kommer vi inte åka då det verkar svårt att boka om för att hinna dit innan söndag. Sedan vet vi heller inte om det blir något marathon och blir det inget marathon kommer vi också ställa in resan.

Jag har också börjat fila på en plan B för jag skulle gärna vilja springa en mara nu när jag har laddat för det. Nästa lördag är det Bromölla Marathon där det också är veteran-sm på maratondistansen. Kanske kommer jag springa denna om jag inte kommer till New York? Känns inte helt kul att ladda om för efter nästa helg vill jag bara fokusera på Kina men någonstans vill jag ändå inte att min maraträning ska gå till spillo.

Igår blev det därför ett lite annorlunda löppass för att få fart på benen. Normalt hade jag sprungit korta intervaller men nu när jag inte riktigt vet vad som händer blev det istället 2x5km strax under tänkt maratempo. Femmorna landade på 20:09 och 19:56 med bra känsla i benen och lite sämre känsla i luftrören. Nu är det bara att vänta och se vad som händer under dagen....


12 kommentarer:

anneliten sa...

Häftigt med Bromölla som alternativ till NY! Men jag känner mig 99% säker att det blir en NY-mara för dig (och alla andra).

Marre sa...

Vilket hotell har ni bokat? Vi åker med Springtime och ska bo på Milburn men har inte fått något svar ännu om de har öppet eller inte. Vi åker (förhoppningsvis) på fredag. Håller tummarna.....

Daniel sa...

Anneli - Bra med alternativ! Bromölla eller New York? ;) Härligt att du känner dig säker!

Marre - Vi åker med British Airways över London och hotellet är Pod 51.

http://www.thepodhotel.com/pod-hotel-locations/pod-51/

Fredag känns säkrare än torsdag så blir det marathon kommer du säkert iväg. Håller tummarna för dig och hoppas du får en fin maraupplevelse!

EvaD sa...


Visst är det konstigt vad naturen kan ställa till med. Sånt räknar man inte riktigt med. Sist jag var ute och flög var det vulkanutbrott på Island. Det ställde också till det! Fast Bro-Mölla låter ju som ett alternativ!! Kanske ett mini NY? fast jag tror ju att det blir en mara i NY. Det är kanske erat flyg som är kritiskt. Hoppas dock ni kommer iväg efter all träning som du gjort. kram

SnabbaFötter sa...

Nu hoppas vi såklart att allt kommer att gå som planerat, men annars är ett marathon samma helg i Nice. Tycker själv det skulle vara ett kul alternativ, men kanske lite jobbigt att fixa resa och boende där så nära inpå.

Ingmarie sa...

Daniel, jag tror du precis har gjort mig väldigt mycket gladare. :-)

Tony Jönsson sa...

Vad är en bal på slottet...när det finns Bromölla ;)
Med all träning i bagaget och Kinatankar så kommer du springa dina 42.2 med ett stort leende :) Lycka till! /Tony, funkis på Bromölla-maran.

messan sa...

Tänk att det skulle bli så där men vädret kan vi inte rå på. Hoppas att ni kan komma iväg iaf och som tur är har du minst lika bra alternativ.
Lycka till!
Kramis

Daniel sa...

Eva - Fick också strul när det var vulkanutbrott men naturen kan man inte göra mycket åt. Vårt plan ser ut att lyfta på utsatt tid :) Kram

Snabbafötter - Bra tips där! Var inne och kollade! Springa från Nice till Cannes låter kul :) Hoppas ändå på NY! Hoppas vi kommer över!

Ingmarie - Sugen på veteran-sm?...eller var det något annat som gjorde dig glad?

Tony - Det blir nog bra vilket som! Kina är prio ett oavsett och jag är glad även om det inte blir någon mara alls. Får se vad som händer....Bromölla har jag nog aldrig varit i heller ;)

Daniel sa...

Messan - Tack! Det blir nog bra oavsett. Var vi än hamnar så har vi ändå lite semester nu vilket är skönt! :) Kram

Lisa sa...

Ja shit vilken dramatik! Jag trodde verkligen att det ar kört, men det kanske finns en chans:) Håller tummarna att du får springa! Men vilken konstig uppladdning, att inte ens veta om det blir start eller ej...

Daniel sa...

Lite märklig uppladdning fast jag har egentligen tränat under lång tid utan att egentligen veta ifall det blir start för mig. Trodde ju vi skulle vara i Kina istället och hade detta som en "reservplan" ;). Maran är inte hela världen för prio ett är Kina såklart! :)
17 dagar kvar nu!!!!