20 okt. 2012

Sista viktiga pappret


Igår kom sista viktiga pappret från Kina som är vårt resetillstånd vilket vi måste ha för att kunna resa. Nu har vi bokat fast våra biljetter som innan var preliminärbokade och det kommer bli avresa precis en vecka efter vi kommer hem från New York.

Det känns så skönt att nu ha alla papper och även våra visum för Kina är klara. Det har varit lite nervöst med tanke på New York då vi behövt skicka iväg passen och annat. Vi trodde heller inte att vi skulle få resetillståndet så här fort utan var rädda att vi skulle få det när vi var i New York. Då kanske det hade blivit lite svårare med det praktiska men nu kan vi bara slappna av när vi är i New York för allt är klart!

Alla stora räkningar till adoptionen är nu också betalda eller kommer göras inom kort vilket känns väldigt skönt att få ur världen. Det kostar mycket att adoptera och jag får ofta frågor om hur mycket det kostar. Jag tror inte jag nämnt några siffror innan men för oss skulle det landa på mellan 160 000 - 180 000kr där man sedan får tillbaka 40 000kr i adoptionsbidrag från försäkringskassan. Denna kalkylen har stämt bra precis som allt annat under processen och jag tror vi är närmre 160 000 än 180 000. Hela specifikationen kan man hitta här och detta gäller alltså Barnens Vänner och Kina.

När det gäller Barnens Vänner så vill jag också säga att vi är riktigt nöjda med deras arbete under hela resan. Jag vill varmt rekommendera Barnens Vänner om här finns något läsare som går i adoptionstankar. Dom har haft så bra koll på läget och allting har förlöpt precis som dom har sagt det skulle göra. Det har känts tryggt och bra hela vägen och vi har alltid fått ett trevligt bemötande när vi pratat med dom. Dessutom har dom lyckats med det viktigaste! Att förmedla ett barn till oss!


2 kommentarer:

mikael sa...

Själva adoptionen för oss kostade 178 000 och sedan kostad resa och uppehälle nästan 80 000
Värt alla pengar såklart

En stor kostnad och tyvärr blir adoption en klassfråga.

Daniel sa...

Visst blir det en klassfråga och innan adoptionen har många också lagt ner mycket pengar på IVF-försök.
Siffrorna i inlägget är ink resa och uppehälle så Kina är lite billigare än Colombia. Med Barnens Vänner gör man också lite mera själv vilket håller nere kostnaderna mot andra organisationer.
Såklart är det värt alla pengar!