12 dec. 2012

Rakt in i träningsvärken

Det har nu gått lite över en vecka sedan jag startade upp min träning efter säsongsvilan. Jag har verkligen kört så gott jag har kunnat med tanke på att alla övningar har gett mig grym träningsvärk efter uppehållet. Det är märkligt när man drar på igen efter vilan för kraften och viljan finns där men musklerna är inte riktigt redo och svarar med en grym träningsvärk. Jag har exempelvis märkt att armhävningar och chins ger extrem träningsvärk i magen, som mycket att det gör ont när jag skrattar. Har inte tänkt så mycket på att dessa övningarna tar så bra i magen förut.

Igår var det premiär för lite seriös löpträning igen då jag drog igång med en intervallstege på löpbandet. Jag sprang 2x5min+2x4min+2x3min+2x2min+2x1min med lutning på 1% och gåvila på 1min rakt igenom. Utgångshastigheten var 14km/h och sedan ökade jag med 1km/h varje gång intervallen blev kortare vilket gjorde att jag avslutade dom sista 1min på 18km/h. Normalt brukar jag utgå från 15km/h och avsluta på 19km/h men jag är inte riktigt tillbaka än vilket gör att jag håller igen lite.


En rolig sak under passet var att man pyntat gymmet med en adventsljusstake vid löpbandet som antagligen gick på samma el-sektion som löpbandet. Efterhand som jag ökade hastigheten på bandet började skenet från ljusstaken flämta mer och mer i takt med min fotisättning. Det kändes som jag plågade löpbandet vilket var en skön känsla även om jag fick slita en del på slutet. Nästa gång ska jag försöka starta på 15km/h och då ska bandet få jobba igen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fast lite skönt att känna av träningsvärken ibland tycker jag! :-)

Daniel sa...

Jo visst är den skön att känna av då och då :)