11 dec. 2012

Spännande dag

Idag händer det spännande saker för Noah då våra socialsekreterare kommer på besök för att göra första återrapporteringen till Kina. Både jag och Sofie ser också fram emot detta och våra trevliga socialsekreterare har ju varit med under hela resan så det ska bli kul att träffa dom nu när vi är en familj.

Vi har medvetet tagit det väldigt lugnt med Noah första tiden och här har inte varit några besök för att han ska känna sig trygg här hemma. Nu tänker vi dock börja låta vänner och familj hälsa på lite för att se hur det går. Noah träffade ena halvan av sin nya släkt redan i söndags fast det var på "bortaplan" då vi inte ville att det skulle bli för mycket här hemma. Besöket gick väldigt bra och det kändes som Noah trivdes trots att han var lite orolig i början. Jag tror han hade en riktigt bra dag och han var väldigt glad innan han skulle somna. Han rabblade en massa kinesiska där det enda jag kunde urskilja var pappa, mamma och Bamse. Han somnade sedan gott!

Ikväll kommer hans farmor och farfar på besök för första gången här hemma och dom kommer ha med sig kinamat vilket är väldigt passande. Imorgon ska han sedan få träffa sin vän från barnhemmet och även vi ser väldigt mycket fram emot att träffa våra vänner som var med på Kinaresan då vi inte träffat dom sedan vi skiljdes åt på flygplatsen för snart två veckor sedan.


Igår fick Noah ett fint paket med posten som han blev glad över. Det var från Annika på Västkusten som följt vår resa och Noah gillade verkligen böckerna. Vi tackar jättemycket för den fina presenten och det fina kortet och önskar dig och din familj en riktigt god jul Annika! Julkramar från oss!!!


5 kommentarer:

Annika sa...

Lille vän vad jag blir glad!

Daniel sa...

Det var fint av dig Annika! Tack igen och tack för all stöttning under resan!

Lisa sa...

Så otroligt söt!!
Inte för att jag har någon egen erfarenhet, men det verkar onekligen smart att ta det lugnt i början. Man kan ju bara tänka sig hur det är att som liten möta så mkt nytt på en gång!

Du tar alltid så jäkla snygga löparbilder (och naturbilder) förresten! Vad använder du för redigeringsprogram?

Jonna sa...

skönt att höra att mina "kollegor" gjort ett bra jobb för er (har också arbetat som soc sekr fast ej längre)

bilderna är underbara, blir så glad. Skönt att du är igång och springer också!

Daniel sa...

Lisa - Det är verkligen en känslig tid för anknytningen i början och man ska vara väldigt försiktig. Vi har fått utbildning kring detta och har koll på läget även om det ibland är svårt för utomstående att förstå. Dom här barnen är speciella och Noah har ju levt i 2½ år utan föräldrar vilket sätter sina spår...
Kul att du gillar bilderna! Jag brukar maila in dom i min iPhone där jag använde ett program som heter Camera+ för redigering.

Jonna - Dom har verkligen varit bra våra socialsekreterare. Det flyter på bra med allt nu. :)