10 jan. 2013

Fartlek


Jag passade på att ta en sväng om skogen idag för lite fartlek på den kuperade 10km slingan. Det här med fartlek brukar jag inte springa så ofta men det är egentligen ett ganska trevligt pass då man kan improvisera lite och pressa kroppen lite extra på utvalda partier. Här tycker jag kuperingen i skogen passar bra då det blir väldigt naturligt. När det går uppför kan man pressa lite extra eller bara ta det lugnt för att pressa på utför istället och få ordentligt med fart på benen. Samtidigt får man lite träning i backteknik vilket också kan vara nyttigt. Det finns mycket att hämta här, speciellt när man springer utför där man kan plocka med sig mycket fart uppför nästa backe. När man väl hittat det här flytet att få med sig farten uppför är det riktigt kul att springa runt i skogen!

Idag var det lite segt till en början då jag hade problem att få igång kroppen efter mitt morgonskift. Att stå 8 timmar på ett industrigolv är inte bästa uppladdningen men det brukar lossna efter någon kilometer. Så gjorde det även idag och mot slutet hittade jag det där sköna flytet i backarna. Ett lyckat pass och jag satte precis en sub45 tid på milen!

Dagens tider

2 kommentarer:

Jonna sa...

wow det ser verklige ut som vår, eller höst, hos er! du är så disciplinerad med dina kvalitetspass upplever jag det som, starkt jobbat, och inspirerande!

Daniel sa...

Jag försöker alltid ha ett syfte med mina pass och ger mig sällan ut och springa bara för att jag känner för det. Kanske lite väl disciplinerat ibland? Borde kanske släppa lite mera på tyglarna... ;)